Jak vytvořit Slack bota s ChatGPT pomocí Zapieru

obrázek21.jpg

U Zapieru se spoléháme docela těžce na Slack pro naši komunikaci během běžného dne. Mohli byste dokonce říct, že během našeho čtvrtletního týdne bez schůzek, posouváme hranice toho, kolik práce můžeme v Slacku udělat.

Něco, co nám pomáhá využít Slack naplno, je použití Zapieru ke propojení našich oblíbených aplikací - což nám poskytuje větší funkcionalitu v již mocné platformě.

Jeden z mých nedávných oblíbených propojení? ChatGPT. Integrací ChatGPT a Slacku mohu posílat výzvy a získat odpovědi bez opuštění Slacku. Pokud potřebuji položit otázku, vymyslet název pro blogový příspěvek nebo získat pomoc při formulaci odpovědi na zprávu, mohu to udělat bez přepínání kontextu.

V tomto blogovém příspěvku se projdeme dvěma různými způsoby, jak přinést sílu ChatGPT a GPT-4, pokud jste uživatel ChatGPT Plus, do vaší pracovního prostoru na Slacku.

  • Odpovědní bot, který pošle odpovědi s reakcí z ChatGPT vlákna, kdykoliv je zaslán dotaz v určitém kanálu
  • ChatGPT lomítko příkazový bot, který odesílá otázky a získává odpovědi v jakémkoliv kanálu

Tento pracovní postup vyžaduje vícekrokový Zap, který je k dispozici v placeném plánu Zapier nebo během bezplatné zkušební verze. Dozvědět se více o vícekrokových Zapech.

Vytvořte ChatGPT odpovídajícího robota

S Zapierem můžete vytvořit automatizované pracovní postupy (nazýváme je Zapy), které posílají informace mezi různými aplikacemi. Můžete vytvořit Zap od základu nebo použít šablonu, aby bylo rychlejší začít.

Začlenění šablony je snadné. Klepněte na šablonu Zap níže, což vás přivede do editoru Zap. Pokud již účet Zapier nemáte, bude zobrazeno okno s možností vytvořit nový účet. Po vytvoření účtu následujte pokyny níže a nastavte svůj Zap.

Začněte konverzaci s ChatGPT, když se v konkrétním kanálu Slack zobrazí výzva

Slack + ChatGPT

Více informací

Noví uživatelé Zapieru? Je to nástroj, který pomáhá kdokoliv propojit aplikace a automatizovat pracovní postupy - bez jakéhokoli složitého kódu. Zaregistrujte se zdarma.

Před zahájením

Před začátkem se ujistěte, že jste si nastavili bezplatný účet na OpenAI. Jakmile máte účet založen, klikněte na záložku nastavení v pravém horním rohu a vyberte Zobrazit klíče API.

obrázek14.png

Pak klikněte na tlačítko + Vytvořit nový tajný klíč a vygenerujte svůj API klíč. Ujistěte se, že si klíč zkopírujete během této operace. Budete ho potřebovat později při připojení svého účtu OpenAI k Zapier.

obrázek20.png

Nastavení Slack spouštěče

Je čas nastavit svůj trigger - akci, která spustí váš Zap. Vyberte aplikaci Slack pro vaši trigger aplikaci a Nová zpráva zveřejněná v kanálu jako váš event. Pokud používáte šablonu Zap, toto bude již pro vás vybráno.

obrázek10.png

Pokud jste ještě nepřipojili svůj účet Slack, připojte se. Klikněte na Vyberte účet… a klikněte na + Připojit nový účet, nebo vyberte účet z rozevíracího menu, pokud už jste Slack připojili k Zapieru dříve.

Klikněte na Pokračovat. Dále vyberte kanál, na který chcete zasílat své ChatGPT dotazy. Kliknutím na rozbalovací menu uvidíte seznam kanálů ve vašem vybraném účtu v aplikaci Slack.

obraz1.png

Klikněte na Pokračovat.

Nyní musíte otestovat váš trigger. Zapier najde nedávno odeslanou zprávu ve vybraném kanálu a použije ji k nastavení zbytku vašeho ZAPu.

Klikněte na Testovat spouštění. Jakmile spoušť funguje správně, klikněte na Pokračovat.

obrázek6.png

Nastavte svou akci ChatGPT

Nyní nastavíme akci – událost, kterou vaše Zap vykoná, jakmile je spuštěna. Zvolte ChatGPT jako vaší akční aplikaci a Conversation jako vaší akční událost. Klikněte na tlačítko Pokračovat.

Dále se zobrazí vyskakovací okno, které požádá o klíč OpenAI API, který jste si dříve zkopírovali. Vložte ho do pole API Key a klikněte na Ano, Pokračovat do ChatGPT.

image19.png

Dále je třeba říci Zapieru, jak odeslat svůj podnět do ChatGPT. Můžete vložit data ze své zprávy v Slacku kliknutím do jakéhokoliv prázdného pole a výběrem možnosti z rozbalovací nabídky Vložit data.

V tomto případě byste neměli potřebovat přidat žádný další kontext než text samotného zprávy ze Slacku. Pokud byste však používali Zapier a ChatGPT pro něco jiného, například pro psaní obchodních e-mailů, vaše pole promptu by pravděpodobně potřebovalo trochu více návodu.

obrázek30.png

Zde můžete také upravit teplotu (úroveň kreativity) vaší odpovědi od ChatGPT, stejně jako další pole, jako jsou další instrukce pro ChatGPT a jméno vašeho asistenta ChatGPT.

Pokud chcete, aby si ChatGPT tuto konverzaci zapamatoval, musíte do pole Klíč paměti něco vložit, například uživatelské jméno uživatele Slacku. Pokud zůstane prázdné, stále můžete s ChatGPT mluvit v aplikaci Slack, pouze si však nepamatuji tuto konverzaci.

Po upravení této položky klikněte na Pokračovat.

Dále otestujete svou akci. Klepněte na možnosti Testovat a recenzovat nebo Testovat a pokračovat a Zapier stáhne odpověď od ChatGPT podle toho, jak jste upravili svá pole.

obrázek15.png

Jakmile váš spouštěč funguje, klikněte na tlačítko + na dně obrazovky.

obrázek29.png

Nastavte svou akci v aplikaci Slack

Nyní nastavíte krok, který odesílá vaši odpověď z ChatGPT do Slacku. Vyberte aplikaci Slack pro vaši akci a událost Odeslat zprávu do kanálu pro vaši akci události.

obrázek22.png

Znovu budete požádáni o připojení svého účtu Slack. Připojte účet Slack, kde chcete, aby zpráva byla zveřejněna. Většinou se jedná o stejný účet Slack, který jste připojili dříve.

Klikněte na Pokračovat.

Nyní je čas nastavit, jak bude vaše zpráva z GPT-3 vypadat ve Slacku a kde bude zveřejněna. Přidejte do pole Text zprávy jakýkoliv další kontext, který chcete a ujistěte se, že zahrnujete položku Zpráva asistenta z rozbalovacího seznamu dat, protože obsahuje vaši odpověď od ChatGPT.

obrázek17.png

Lze také upravit, odkud zpráva pochází, například z robota nebo od vás samotného. Pokud si vyberete robota, můžete upravit například jméno robota a ikonu, která se vedle něj zobrazí.

obrázek7.png

Pokud chcete, aby váš bot odpovídal v konverzaci místo ve vašem kanálu v aplikaci Slack, přejděte dolů na políčko Thread. Klikněte na něj a vyberte z rozevírací nabídky časovou značku (v aplikaci Zapier označenou jako Ts) původní zprávy, pro kterou chcete vytvořit konverzaci.

obrázek4.png

Po úpravě vaší zprávy klikněte na Pokračovat.

Nyní je čas otestovat vaši akci. Klikněte na Testovat akci. Zapier vloží zprávu do vaší vybrané Slackho místnosti, aby se ujistil, že váš Zap funguje.

obrázek31.png

Pokud vše vypadá dobře s vláknem zpráv, které Zapier poslal na vaši otázku, váš Zap je připraven k použití. Pokud něco vypadá špatně nebo selže váš test, vraťte se zpět a upravte, dokud nebude vaše zpráva vypadat tak, jak chcete.

obrázek25.png

Vybudujte ChatGPT slash command bota

Nyní víte, jak integrovat ChatGPT s platformou Slack tak, aby odpovídal zprávám z konkrétního kanálu, ale co když si nechcete omezit pouze na jeden kanál? S botem pro příkazy se lze pomocí lomítka z jakéhokoli kanálu vašeho účtu na Slacku odeslat podněty.

Začněte nové konverzace s ChatGPT odchyty webhooks a zobrazte odpovědi v kanálu Slack

Vytvořte svou Slack aplikaci a nastavte spouštěč webhooku

Je-li vaším cílem vytvořit ve Slacku bota pro příkazy, budete muset začít tím, že vytvoříte aplikaci pro Slack. Nemusíte se obávat, není to tak složité, jak zní.

Nejprve přejděte na api.slack.com/apps a klikněte na Vytvořit aplikaci. Poté nasaďte své aplikaci jméno a zvolte účet Slacku, kde chcete svého robota používat.

obrázek11.png

Dále přidejte lomítkové příkazy k vašemu botovi výběrem tlačítka Lomítkové příkazy, poté klikněte na Vytvořit nový příkaz.

obrázek9.png

Od tam vyberte slovo nebo frázi, které chcete použít jako svůj příkaz. Poté můžete přidat krátký popis toho, co příkaz dělá, a návod na použití, který lidem umožní vědět, jak ho použít.

obrázek8.png

Stále musíme přidat URL žádosti, kterou získáme z integrace webhooků Zapieru.

Otevřete novou záložku nebo okno a vytvořte novou záplatu pomocí Webhooks by Zapier jako spouštěcí aplikace a Catch Hook jako spouštěcí událost.

obrázek28.png

Klikněte na Pokračovat. Poté se zobrazí vaše webhookové URL. Ujistěte se, že ho zkopírujete.

obrázek23.png

Po zkopírování této odkazující webového háčku se vraťte na stránku nastavení vašeho Slack slash příkazu a vložte odkaz do pole Request URL. Následně uložte svá nastavení.

Nyní je čas otestovat vaše lomítkové příkazy. Zapier použije informace z vašeho testu po zbytek vašeho Zapu. Stačí otevřít Slack a napsat svůj příkaz následovaný promptem, který chcete odeslat ChatGPT.

obrázek18.png

Poté se vraťte do editoru Zap a klepněte na Testovat spouštěč. Zapier načte váš testovací podnět ze Slacku a také jiné informace, jako je kanál a uživatelské jméno.

image13.png

Jakmile vidíte, že vaše webhook funguje správně, klikněte na Pokračovat.

Nastavte svoji ChatGPT akci

Stejně jako u posledního nástroje Zap, je čas nastavit náš krok akce ChatGPT. Začněte tím, že si jako spouštěcí aplikaci zvolíte ChatGPT a jako spouštěcí událost Rovněž si zvolíte Conversation. Klikněte na Pokračovat.

obrázek16.png

Potom znovu propojíte svůj účet OpenAI s Zapier a kliknete na tlačítko Pokračovat.

Dále je čas upravit, jak máte zaslat zadání do ChatGPT. Jelikož vaše zadání bude jen to, co jste napsali do Slacku, klikněte do pole Uživatelská zpráva a vyberte Text z rozbalovacího menu Vložit data. Potom, pokud chcete nastavit teplotu nebo upravit vašeho asistenta, můžete také provést tyto úpravy zde.

obrázek24.png

Po dokončení úprav těchto polí klikněte na Pokračovat.

Poté klepněte na tlačítko Testovat a zkontrolovat nebo Testovat a pokračovat a pokud vše funguje hladce, klepněte na tlačítko + dole na obrazovce.

Zrichte akci ve vašem Slack účtu

Nyní je čas nastavit krok akce v Slacku a přizpůsobit, jak budou vypadat vaše výsledky z ChatGPT, když se dostanou do Slacku.

Budete následovat stejné kroky, jako jsme udělali dříve. Zvolte Slack jako váš cílový nástroj, vyberte Odeslat zprávu kanálem jako váš událostní akce. Poté připojte svůj Slack účet k Zapier.

Nyní můžete přizpůsobit vaši zprávu. Jednou z rozdílů mezi tímto Zapem a předchozím, který jsme postavili, je ten, že chceme být schopni publikovat výsledky ChatGPT v jakémkoli kanálu, nikoliv jen v jednom konkrétním.

V poli Kanál namísto určení jednoho kanálu zvolte možnost ID kanálu z Volby přizpůsobení v rozbalovacím seznamu. Tím umožníte vašemu Zapu, aby přidal výsledek ChatGPT tam, kde byl zadán váš lomítkový příkaz, místo toho, aby jej přidal do jednoho konkrétního kanálu.

image12.png

Po té můžete upravit vaši zprávu, jako jsme udělali dříve, stejně jako jméno a ikonu vašeho robota. Jakmile dokončíte úpravy, klikněte na Pokračovat.

Obrázek26.png

Nakonec je čas otestovat vaši akci kliknutím na tlačítko Testovat akci. Zapier pošle testovací zprávu na váš Slack kanál, aby jste se na ni mohli podívat. Pokud vypadá vaše zpráva dobře, můžete svůj Zap použít. Nebo si s ním můžete pohrát, dokud nebude vaše zpráva vypadat dokonale.

Přineste sílu ChatGPT do Slacku

Jsme stále v počátečních fázích éry AI a mnoho se může očekávat, když přemýšlíme o tom, jak nástroje jako OpenAI mohou pracovat s našimi každodenními životy. Tyto dvě automatizace jsou jen jedním z nekonečných způsobů použití ChatGPT, aby usnadnily práci.

Přenechte práci umělé inteligenci

Objevte více způsobů, jak automatizovat OpenAI.

Související čtení:

Související články

Zobrazit více >>