Proč ChatGPT potřebuje telefonní číslo?

Pokusili jste se zaregistrovat do jazykového modelu ChatGPT od společnosti OpenAI a zjistili jste, že musíte projít ověřováním pomocí mobilního zařízení? Pokud ano, možná se ptáte proč ChatGPT požaduje vaše telefonní číslo. Při vytváření účtu OpenAI musíte projít dvěma ověřovacími kroky: emailem a SMS zprávou.

Někteří lidé v zemích, kde není ChatGPT k dispozici, ale hlásí problémy s ověřovacím krokem pomocí SMS. Přesto si ChatGPT stále vyžaduje telefonní číslo pro pokračování. Tato část procesu může být vždycky trochu otravná a mohla vás překvapit, nechává vás uvíznout v kruhu, což by vedlo k zákonité otázce:

Proč OpenAI potřebuje vaše telefonní číslo?

V případě ChatGPT od společnosti OpenAI se používá proces ověření ve dvou krocích, který vyžaduje ověření jak e-mailem, tak telefonním číslem. Zatímco se to může zdát jako nevýhoda, jedná se o nezbytné bezpečnostní opatření, aby bylo zajištěno, že skuteční lidé používají tuto platformu a zabraňuje se zneužívání.

Nedávno se OpenAI dostalo do kritiky za požadování mobilního čísla jako opatření, jakým omezují počet účtů, které uživatelé mohou vytvořit. Zdá se to být invazivní, ale OpenAI to jasně uvedlo ve svých otázkách a odpovědích: "Neprodáváme vaše údaje a nezveřejňujeme vaše obsahy třetím stranám pro marketingové účely".

Nicméně hlavním důvodem, proč OpenAI požaduje telefonní číslo, je poskytnutí druhého ověřovacího kroku, který je dnes běžný u online služeb. Zatímco pro uživatele je tento krok pozitivní, protože přidání telefonního čísla přidá další vrstvu zabezpečení vašeho účtu.

Kromě prevence spamování a vytváření více účtů může ChatGPT také použít vaše telefonní číslo jako způsob obnovení vašeho účtu OpenAI. Pokud si někdy zapomenete své heslo, OpenAI může poslat instrukce ke zotavení na vaše telefonní číslo pomocí SMS. Tuto informaci můžete použít k obnovení hesla svého účtu a získání přístupu ke službě.

Alternativy k ChatGPT, které nevyžadují ověření telefonním číslem

Máte na výběr několik chatbotů, které nevyžadují ověření telefonem, takže pokud máte problémy, může to být lepší způsob, jak jít.

  • Chatsonic – Jedna z nejlepších alternativ ChatGPT, která je v tuto chvíli k dispozici, je Chatsonic. Jedná se o skvělého chatbota, který nevyžaduje ověření telefonem. Software je postaven na GPT-4 a integrován s google, takže na rozdíl od ChatGPT je schopen dávat výsledky o nejnovějších informacích. Chatsonic je také schopen generovat obrázky, což ChatGPT nemůže dělat.
  • Bing AI – Bing AI je další skvělou alternativou k ChatGPT, ke kterému můžete přistupovat bez potřeby ověření telefonem. Také založen na OpenAI's Large Language Model, je Bing AI zaměřen na rychlou a přesnou odpověď. Stejně jako Chatsonic je také schopen odpovídat v reálném čase na základě výsledků z internetu.

Pokud máte problémy s ověřením telefonu na ChatGPT, určitě byste si mohli vyzkoušet jednu z těchto skvělých alternativ. V některých ohledech jsou dokonce schopnéjší než ChatGPT a navíc jsou také zdarma.

Můžete přeskočit ověření telefonního čísla na ChatGPT?

Aktuálně je povinné uvést své telefonní číslo, aby bylo možné používat ChatGPT. Naše výzkumy ukazují, že není možné tento krok obejít. V budoucnu, když bude ChatGPT dostupnější v různých regionech, se může požadavek na ověření telefonního čísla změnit.

Ale prozatím potřebujete platné telefonní číslo z místa, kde je ChatGPT k dispozici, aby bylo možné dokončit proces registrace. Bez ověření telefonního čísla nebudete schopni používat ChatGPT.

Použití ChatGPT, pokud nemáte telefon

Takže jsme zjistili, že pro přístup k ChatGPT opravdu potřebujete telefonní číslo, ale zde je několik věcí, které byste mohli zkusit, pokud jste zoufalí:

  • Použijte WhatsApp pro verifikaci vašeho účtu: V některých zemích můžete verifikovat svůj účet pomocí WhatsApp, proto je to skvělá volba, pokud váš telefon není k dispozici. Použijte možnost "Máte WhatsApp?" při registraci svého účtu.
  • Použijte online SMS službu: Některé online SMS služby tvrdí, že používají skutečná telefonní čísla, což může pomoci vyhnout se detekci ze strany ChatGPT. Pokud si najdete funkční službu, může to být dobrá alternativa, nicméně není nic zaručeno.
  • Použijte alternativní chatbota: Chat GPT není jediným AI chatbotem, který je v současné době k dispozici, a software, jako je Bing AI a Google Bard, nevyžadují ověření pomocí telefonu.

Pokud se obáváte o soukromí vašich osobních údajů, přečtěte si prosím zásady ochrany osobních údajů společnosti ChatGPT. OpenAI uvádí, že nezveřejňuje vaše osobní informace, takže vám to může pomoci uklidnit mysl.

Je bezpečné poskytnout ChatGPT své telefonní číslo?

Je pochopitelné, že někteří lidé mají obavy ze sdílení svého telefonního čísla. Nikdo přece nechce dostávat reklamní hovory od třetích stran. Nemusíte se však obávat, OpenAI se stará o vaše údaje stejně jako každá jiná společnost, která je shromažďuje. Telefonní číslo je vyžadováno pouze pro ověření a nebude použito pro nic jiného než to, co je uvedeno v jeho zásadách ochrany osobních údajů.

Potřebuji účet pro použití ChatGPT?

Ano, ChatGPT je zdarma k použití, nicméně stále musíte se zaregistrovat přes webovou stránku a poskytnout několik údajů, jako je vaše e-mailová adresa a telefonní číslo. Proces registrace je relativně jednoduchý a rychlý.

Závěrečné slovo

ChatGPT je vyspělý Chatbot, který se zavázal zajistit, aby jeho služby nebyly zneužity. Na několika příležitostech zažil problémy se výpadkem, což může být jedním z důvodů, proč je stále přísnější ohledně svých politik pro nové uživatele.

Nyní ChatGPT vyžaduje před přidělením přístupu novým uživatelům další vrstvy zabezpečení. Uživatelé jsou proto v procesu registrace požádáni o poskytnutí telefonního čísla ke ověření své opravdovosti jako skuteční uživatelé.

Co je prémiové telefonní číslo a proč není platné?

Pokud vidíte tuto chybovou zprávu, souvisí s použitím VOIP čísla nebo čísel z aplikace pro telefonování.

Mohu používat ChatGPT bez uvedení telefonního čísla?

ChatGPT používá dvoufázové ověřování, které vyžaduje platné telefonní číslo a e-mailovou adresu.

Související články

Zobrazit více >>
  • Proč je ChatGPT budoucností chatbotů

    Objevte, proč je ChatGPT budoucností chatbotů, jaké má výhody a jaký potenciální dopad na průmysl chatbotů. Dozvězte se více o pokroku v technologii chatbotů.

  • Co se zeptat Chat GPT

    Objevte deset nejlepších věcí, které můžete ChatGPT zeptat, aby měla vaše konverzace větší zaujetí. Naučte se, jak psát dobré dotazy pro ChatGPT a využijte co nejvíce této služby AI chatu.

  • Úvod do aplikace Chat GPT

    Chcete vědět víc o aplikaci ChatGPT? Přečtěte si další informace o jejích funkcích, dostupnosti a tom, jak ji používat na různých zařízeních.