Návrat zakladatelů Google: Jak ChatGPT mění vyhledávání

  • Spoluzakladatelé Googlu schválili plány na přidání funkcí chatbotů do vyhledávače v reakci na úspěch ChatGPT od OpenAI.
  • ChatGPT poskytuje alternativní způsob vyhledávání informací a může ohrozit vyhledávací byznys Googlu.
  • Google zrychluje vývoj AI a plánuje spustit verzi svého vyhledávače s chatbot funkcemi v tomto roce.
obrázek google-chatbot-chatgpt-63ce89c91329f-sej-760x400.png

Zakladatelé Googlu, Larry Page a Sergey Brin, se prý překvapivě vrátili, aby schválili plány na přidání funkcí chatbota do vyhledávače.

The New York Times uvádí, že Page a Brin byli do Google vráceni Sundarem Pichaím, současným CEO společnosti, poté co OpenAI's ChatGPT vyvolal stav kódu červeného.

Ačkoliv byl ChatGPT uveden na trh pouze před dvěma měsíci, rychle se stal významným nástrojem díky schopnosti zjednodušovat složité koncepty a generovat nové.

Google je vysoko ostražitý, protože ChatGPT by mohl poskytnout alternativní způsob vyhledávání informací.

Je neobvyklé vidět zakladatele Google zapojené do stránky vyhledávače, jak upozorňuje Times, což zdůrazňuje naléhavost, kterou Google pociťuje ohledně umělé inteligence a ChatGPT.

"Od odstoupení od denních povinností se Pan Page a Pan Brin přistupovali k Google s laissez-faire přístupem," řekli dva lidé, kteří mají s věcí zkušenosti...

Do nedávna nebyli příliš zapojeni do vyhledávače. Ale už dlouho toužili přinést A.I. do produktů Googlu.

Zpráva od New York Times pokračuje tím, že Pichai mění stávající plány a zrychluje vývoj AI.

Nová sada nástrojů pro obsahový marketing se zdrojem AI
Použijte nejnovější technologie dříve než vaši konkurenti. Sestavujte dobře optimalizovaný a zaměřený obsah, který přináší výsledky třikrát rychleji.

Nyní plánuje Google spustit více než 20 nových produktů s umělou inteligencí a představit verzi svého vyhledávače s chatbot schopnostmi tento rok.

Tato zpráva přichází v době, kdy společnost Alphabet, mateřská společnost společnosti Google, snižuje svou pracovní sílu. V pátek oznámila, že kvůli náhlému náboru během pandemie a obavám z hospodářského zpomalení propustí přibližně 12 000 zaměstnanců.

Různé start-upy jako You.com a Neeva již předběhly Google tím, že poskytují schopnost odpovědět na dotazy prostřednictvím chatbota podobného ChatGPT.

Další možností je, že Microsoft vyvíjí verzi vyhledávače Bing, která využívá technologii chatbotů a měla by být podle zprávy uvolněna v březnu.

ChatGPT od společnosti OpenAI vyvolal průmyslovou změnu v strategii rozvoje umělé inteligence a vyhledávacích strojů.

Obava vyjádřená zakladateli Googlu by měla upozornit odborníky na důležitost udržování kroku s vývojem této společnosti v oboru a využívání těchto změn k udržení konkurenční výhody.

Související články

Zobrazit více >>