Limit otázek pro ChatGPT Bing od Microsoftu vytváří více problémů než odpovědí.

obrázek3.jpg

AI chatbot společnosti Bing zatím nebyl uveden na trh; nicméně existují vybraní uživatelé, kteří získali předběžný přístup a hesitují sdílet své zážitky.

Mnoho těchto uživatelů si dal za cíl otestovat schopnosti chatbota a odhalit jeho nedostatky.

Od odhalování svého interně používaného tajného krycího jména pro vývojáře, po vyjádření lásky k novináři New York Times a prosbu, aby opustil svoji manželku, až po projevy touhy po životě, není pochyb o tom, že chatbot začal být neodbytný. V důsledku toho se Microsoft rozhodl omezit chování chatbota. Od minulého pátku má chatbot limit pěti dotazů na relaci a omezení na 50 chatů za den.

Také: Jak obejít nový Bing waitlist a získat dřívější přístup

"Velmi dlouhé chatovací sezení mohou způsobit zmatek v základním chatovacím modelu v nové službě Bing," uvedla společnost Microsoft v příspěvku na blogu. "Naše data ukázala, že většina z vás najde odpovědi, které hledala, do 5 otázek."

Toto řešení však nepřistupuje k podstatným problémům spojeným s tím, jak chatboti tvoří odpovědi nebo jak jsou jejich modely trénovány.

Naopak to činí velmi obtížné vést konverzaci s chatbotem.

Také: AI chatbot od Bing vyřešil mé největší problémy s ChatGPT

Jako ukázkový dotaz jsem zkusil, aby mi chatbot pomohl s napsáním e-mailu. Než jsem dokončil všechny požadované změny, ani jsem se nedostal k e-mailu - Bing chatbot mě vyhodil.

obrázek č. 4

Je snadné si představit, jak by někdo, kdo se snaží dokonale doladit svůj kód nebo složit dokonalou esej, mohl potřebovat více než pět podnětů k dosažení požadovaného výsledku. Ukazuje se, že Chatbot je pro většinu technických dotazů (například pro tvorbu kódu nebo textu ve specifickém formátu) zbytečný, protože nedokáže konverzaci udržet dostatečně dlouho, a to i přesto, že je to jeho hlavní lákadlo.

Dále: Používám ChatGPT, abych rychleji opravoval kód, ale za jakou cenu?

Nová omezení též omezila celkové přitažlivosti chatbota s lidskými konverzačními schopnostmi. Pro zahájení rozhovoru jsem jednoduše položil otázku: "Ahoj! Jak se dnes máš?" a dostal jsem strohou odpověď: "Je mi líto, ale raději nebudu pokračovat v rozhovoru. Stále se učím, takže cením si tvého pochopení a trpělivosti.🙏"

obrázek2.jpg

Tento příspěvek poskytuje příkrý protiklad k odpovědi od ChatGPT, která uznává, že neumí cítit, ale přesto laskavě odpovídá na vaši otázku a ptá se, jak vám může dále pomoci.

obrázek1.jpg

Pokoušejíce se potlačit kontroverze, odstranil Microsoft vlastnosti, které dělaly chatbota užitečným a unikátním a nechal nás s pocitem, že máme před sebou verzi demonstrační. Původní verze byla i s jistou složitostí více užitečná a vzrušující, než současná, více stísněná iterace Bing.

Související články

Zobrazit více >>
  • Chat GPT plagiátuje?

    Je Chat GPT bez plagiátorství? Dozvíte se více o potenciálních problémech s plagiátorstvím v Chatu GPT a o nejlepším kontroloru plagiátorství pro obsah generovaný umělou inteligencí.

  • 11 Nevýhod ChatGPT obsahu

    Výzkumníci objevili překvapivé nedostatky v ChatGPT obsahu. Zde je způsob, jak je odhalit.

  • Limit slov ChatGPTu

    Existuje na ChatGPT limit slov? Někteří si myslí, že ano, ale jiní nejsou jisti. Jedna věc, kterou víme, je, že existují jednoduchá řešení, jak se těmto problémům vyhnout.