Jak vytvořit ChatGPT Plugin

Naučte se vytvářet ChatGPT plugin a posuňte své konverzace na vyšší úroveň. S postupným vedením vytvořte API, vytvořte manifest pluginu, zaregistrujte plugin a aktivujte ho. Vylepšete schopnosti ChatGPT a rozšiřte jeho funkčnost pomocí vašeho pluginu. Zjistěte, jaké programovací jazyky jsou potřebné k vytvoření pluginu a začněte s vývojem ještě dnes. Začněte s vytvářením ChatGPT pluginu, abyste mohli zkoumat neomezené možnosti AI.

Pokud chcete využít schopnosti ChatGPT na vyšší úrovni, vytvoření doplňku je vynikající způsob, jak toho dosáhnout. Doplňky umožňují jazykovému modelu AI využít prostředky třetích stran k vylepšení jeho reakcí a interakcí s uživateli. V tomto článku vám krok za krokem ukážeme proces vytváření doplňku pro ChatGPT. Pokryjeme vše od vytváření API až po testování doplňku, takže budete dobře vybaveni k vývoji vlastního doplňku a rozšíření schopností ChatGPT o nové a zajímavé způsoby. Takže ať už jste zkušený vývojář nebo začátečník v oblasti vývoje doplňků, čtěte dál, abyste se dozvěděli, jak vytvořit doplněk pro ChatGPT, který posune vaše konverzace na vyšší úroveň.

Jak fungují ChatGPT pluginy

ChatGPT je výkonný model pro zpracování jazyka umělé inteligence vyvinutý společností OpenAI, který dokáže generovat odpovědi podobné těm, které poskytují lidé v textových konverzacích. S pluginy pro ChatGPT mohou vývojáři rozšířit schopnosti modelu mimo jeho původní funkcionality. Pluginy pro ChatGPT pracují tak, že vytvářejí API, které model ChatGPT může použít k interakci s pluginom. Prostřednictvím tohoto API může plugin přijímat data od ChatGPT, zpracovávat je a vracet odpovědi.

Viz také: Jak nainstalovat pluginy ChatGPT: Zlepšení schopností ChatGPT

Kroky pro vytvoření ChatGPT pluginu

Vytvoření plug-inu ChatGPT zahrnuje několik kroků, které si níže podrobně prozkoumáme.

Vytváření API

Prvním krokem při vytváření pluginu pro ChatGPT je vytvořit API, které bude použito ChatGPTem pro interakci s pluginem. API je soubor pravidel a protokolů, které umožňují dvěma nebo více softwarovým aplikacím komunikovat mezi sebou. V tomto případě umožní API ChatGPTu odesílat a přijímat informace do a z pluginu.

Při vytváření API je třeba mít na paměti několik důležitých faktorů. Za prvé musí být API hostováno na doméně, která je přístupná z internetu. Za druhé musí mít API specifické koncové body, které může ChatGPT použít pro interakci s pluginem. Tyto koncové body budou definovány v dokumentaci API a budou použity k odesílání a přijímání informací.

Existuje několik způsobů, jak vytvořit API, ale jedním z nejčastějších přístupů je použití webového frameworku jako je Flask nebo Django. Tyto frameworky poskytují sadu nástrojů a knihoven pro rychlé a jednoduché vytváření API. Má také vestavěnou podporu pro zpracování běžných úloh, jako je ověřování totožnosti a serializace dat.

Vytvoření manifestu pluginu

Po vytvoření rozhraní API je dalším krokem vytvoření manifestu zásuvného modulu. Soubor manifestu je JSON soubor, který popisuje zásuvný modul a jeho body koncových bodů. Soubor manifestu by měl být hostován na doméně API a umístěn ve známém adresáři.

Soubor manifestu by měl zahrnovat informace jako název pluginu, popis a koncové body. Měl by také zahrnovat jakékoli další metadata, které jsou potřebné k popisu pluginu. Například soubor manifestu by mohl obsahovat seznam požadovaných oprávnění nebo by mohl specifikovat verzi API, se kterou je plugin kompatibilní.

Zde je příklad toho, jak by mohl vypadat jednoduchý manifest pluginu:

{

    "name": "Můj ChatGPT Plugin",

    "description": "Plugin, který umožňuje ChatGPT interakci s mou API",

    "endpoints": [

        {

            "name": "get_joke",

            "url": "https://my-api.com/joke",

            "method": "GET"

        },

        {

            "name": "add_todo",

            "url": "https://my-api.com/todo",

            "method": "POST",

            "required_fields": ["title", "description"]

        }

    ]

}

Registrace pluginu v uživatelském rozhraní ChatGPT

Po vytvoření API a souboru manifestu je třeba zaregistrovat plugin v ChatGPT UI. To zahrnuje výběr "modelpluginu" a poté výběr "Pluginů" nebo "Plugin Store". Odtud si uživatelé mohou vybrat instalaci neověřeného pluginu nebo vlastní vývoj pluginu.

Pro registraci pluginu uživatelé musí poskytnout základní informace o pluginu, jako je jeho název a popis. Je také nutné poskytnout odkaz na manifestový soubor pluginu. Jakmile je plugin zaregistrován, bude k dispozici pro uživatele k instalaci a používání.

Aktivace pluginu

Po zaregistrování pluginu ho uživatelé mohou aktivovat vybráním z nabídky dostupných pluginů. Plugin bude poté schopen interagovat s ChatGPT a reagovat na uživatelský vstup.

Pro aktivaci pluginů stačí uživatelům kliknout na název pluginu v seznamu dostupných pluginů. Tím se otevře konfigurační panel, kde mohou nastavit jakékoliv potřebné parametry, jako jsou autentifikační údaje nebo API klíče. Jakmile je plugin nakonfigurován, je připraven k použití.

Více užitečné: Jak nastavit a používat agenta GPT

Které programovací jazyky jsou potřebné k vytvoření rozšíření ChatGPT

Pro vytvoření pluginu ChatGPT jsou požadované programovací jazyky závislé na funkčnosti pluginu. Například plugin Code Interpreter podporuje více programovacích jazyků, jako například Python, JavaScript a Java. Nicméně, nutné programovací jazyky pro vytvoření pluginu ChatGPT nejsou výslovně uvedeny výsledky vyhledávání.

Stojí za pozornost, že OpenAI postupně představuje pluginy v ChatGPT a vývojáři, kteří byli pozváni z fronty čekajících, mohou získat přístup k dokumentaci OpenAI pro vytvoření pluginu ChatGPT. Dokumentace pravděpodobně zahrnuje informace o programech vhodných pro vytváření pluginu.

Navíc top 10 programovacích jazyků, které lze použít k vytvoření verze ChatGPT jsou Python, Java, JavaScript, Julia, Lisp, R a Scala. Tyto informace však nejsou konkrétní pro vytváření pluginu ChatGPT.

Jak otestovat ChatGPT plugin

Pro otestování ChatGPT přídavného modulu mohou vývojáři následovat následující kroky:

  1. Vytvořte a nasadte plugin: Vytvořte soubor manifestu, postavte API a hostujte manifest pro nasazení pluginu.
  2. Zaregistrujte plugin v ChatGPT UI: Po nasazení zaregistrujte plugin v ChatGPT UI, aby byl viditelný pro uživatele.
  3. Testujte plugin lokálně: Spusťte plugin na vašem počítači a použijte ChatGPT UI k interakci s ním. Pozorujte, jak plugin reaguje na různé otázky a scénáře.
  4. Testujte plugin v ústředí fázi: Otestujte plugin v realističtějším prostředí, aby byly identifikovány a vyřešeny případné problémy.
  5. Testujte plugin s reálnými uživateli: Sesbírejte zpětnou vazbu a identifikujte jakékoli opomenuté problémy při testování pluginu s reálnými uživateli.

Je důležité zajistit důkladné testování pluginu ChatGPT v různých scénářích před jeho uvedením pro uživatele. Také si uvědomte, že pluginy ChatGPT jsou v současné době v omezeném alfa vydání pro vývojáře a insidery.

Závěr

Vytvoření pluginu ChatGPT může být skvělým způsobem, jak rozšířit funkčnost jazykového modelu ChatGPT. Využitím zdrojů třetích stran mohou pluginy umožnit ChatGPT provádět širokou škálu úkolů, od procházení webu po přístup k externím databázím.

Související články

Zobrazit více >>