Lidé se teď uchylují k ChatGPT, aby řešili své technické problémy

chatgpt-on-iphone-display.jpg

Před rokem byste, když jste měli otázku ohledně cokoliv IT, pravděpodobně hledali odpověď na Google. Nyní se lidé obrací na ChatGPT, aby místo toho dostali konverzační, vygenerované umělou inteligencí vysvětlení.

Electric provedlo průzkum mezi 1 000 lidmi, aby zjistilo, odkud získávají své IT rady. Podle této studie obrovských 66% respondentů uvedlo, že hledají pomoc s IT problémy na ChatGPT.

Také: Tato nová technologie by mohla vyřadit GPT-4 a všechno podobné

Některé z nejoblíbenějších IT otázek v USA zahrnují základní věci, jako například jak opravit zamrzlou obrazovku počítače, pomalý internet, pomalý počítač nebo přehřátý telefon.

Překvapivě Generace Z je nejvíce pravděpodobné, že bude hledat IT poradenství od ChatGPT s 83%, následována Milleniály s 67%. GenX a Baby boomers nezaostávali příliš daleko se 50% a 48%.

Je dobrý nápad získávat IT poradenství od AI chatbota?

Electric požádal 200 IT odborníků, aby posoudili odpovědi ChatGPT na čtyři nejhledanější technologické otázky v USA a zjistil tak.

Také: ChatGPT nebo Google: Který poskytuje nejlepší odpovědi?

ChateGPT získal od IT odborníků celkové hodnocení přesnosti ve výši 39 bodů ze 100. Vzhledem k tomu, že ChatGPT existuje pouze od listopadu 2022, celková schválenost 39 % není řídkostí.

Některé z odpovědí od ChatGPT získaly vysoké skóre, například odpověď na otázku „Jak zrychlit svůj internet?“ získala ohromných 74 bodů pro přesnost.

Související články

Zobrazit více >>