OpenAI odhaluje doplňky ChatGPT, ale je tu háček

gettyimages-1252189891.jpg

Ti z vás, kteří by rádi používali ChatGPT k hraní kvízů, plánování výletů, zjišťování cen akcií nebo hledání místa na jídlo, nyní mohou dělat to vše a mnohem více. OpenAI, mozkové centrum za ChatGPT, právě začalo implementovat řadu pluginů třetích stran zaměřených na rozšíření repertoáru populárního chatovacího AI servisu.

V tweetu zveřejněném minulý pátek OpenAI napsal: "V nadcházejícím týdnu uživatelé ChatGPT Plus získají přístup k prohlížení webových stránek a pluginů. Postupujeme z fáze alpha do beta verze a umožníme tak ChatGPT přístup na internet a používání více než 70 externích pluginů."

Také: Jak jsem podvedl ChatGPT, aby mi lhal

Předtím než se příliš nadchnete, existuje jeden hlavní požadavek. Musíte být placeným předplatitelem ChatGPT Plus, který poskytuje bránu k raným funkcím, ale stojí 20 $ měsíčně. Pokud jste předplatitelem, pluginy nabízejí několik výhod, včetně přístupu k informacím v reálném čase, jako jsou zprávy a ceny akcií, získávání informací z databáze znalostí, jako jsou firemní dokumenty a osobní poznámky, a možnost vyvolání konkrétních akcí, jako je rezervace letu nebo objednání jídla.

Stávající doplňky jsou navrženy tak, aby oslovily uživatele napříč spektrem s těmi, které jsou zaměřeny na podnikání, vzdělání, finance, investování a osobní zájmy. Použitím doplňků od třetích stran, jako jsou Expedia, Zillow, Kayak, Instacart a OpenTable, můžete hledat práci, najít nabídky nemovitostí, dostávat doporučení produktů, nakupovat, hrát hry a získávat recepty.

Microsoft, Google a jiné společnosti sice prahnou po zisku z AI, ale OpenAI je posouzen kliku o krok. Nabídkou svých předplatných na ChatGPT Plus generuje příjmy. A pro to musí společnost zaručit, že placený plán nabídne dostatek výhod, které přilákají uživatele, jinak by raději zvolili bezplatnou možnost.

Také: zeptal/a jsem se ChatGPT, Bing a Bard na to, co je trápí. Umělá inteligence od Googlu se na mě vrhla jako Terminátor.

Chcete-li vyzkoušet nové doplňky jako uživatel ChatGPT Plus, přejděte na hlavní obrazovku chatu, klepněte na ikonu tří teček v dolní části levého panelu vedle svého jména a vyberte možnost Nastavení. V okně Nastavení klepněte na možnost Beta funkce a poté zapněte přepínač pro Doplňky.

Po uzavření okna Nastavení přejděte myší nad model GPT-4 nahoře na obrazovce a zkontrolujte možnost Beta verze pluginů. Poté klikněte na rozbalovací šipku pro Žádné povolené pluginy a vyberte Obchod s pluginy. Přečtěte si okno O pluginech a klikněte na OK.

figure-top-openai-unveils-chatgpt-plugins-but-only-for-plus-subscribers.jpg

Nadpisové záložky na vrcholu obchodního okna vám umožní procházet mezi novými, nejoblíbenějšími a všemi zásuvnými moduly. Pokud najdete nějaký, který vás zajímá, klikněte na tlačítko Instalovat a nastavte ho. Nainstalujte si jich tolik, kolik chcete, ale současně můžete používat pouze tři. Aby se vám to podařilo, vraťte se na obrazovku chatu, klikněte na rozbalovací šipku pro zásuvné moduly a vyberte tři, které chcete použít.

Také: Nejlepší AI chatboti

Na obrazovce chatu napište dotaz, který souvisí s jedním z nainstalovaných pluginů. Jako příklad jsem zadal požadavek na zobrazení nabídek realit pro byty s dvěma ložnicemi v poštovním směrovacím číslu 10017. ChatGPT odpověděl, že používá Zillow k zodpovězení mé otázky a popsal několik různých nabídek odpovídajících mým kritériím. Odpověď také obsahovala odkaz vedoucí na další nabídky.

figure-1-openai-unveils-chatgpt-plugins-but-only-for-plus-subscribers.jpg

Jako další příklad, zkusila jsem dát na ChatGPT interaktivní kvíz o starých filmech z Hollywoodu. Využila jsem plug-in Open Trivia, díky němuž AI vygenerovala otázku s výběrem možností, na které jsem musela odpovědět.

Obrázek 2 - OpenAI odhaluje doplňky ChatGPT, ale pouze pro předplatitele Plus.

Související články

Zobrazit více >>