Analyzujte recenze produktů zákazníků pomocí OpenAi API od ChatGPT: Krok za krokem průvodce vytěžením obchodních poznatků z analýzy nálad část 1

1_Xi5M-ZH4gciEN4KCTMxUAw.png

Co potřebujete vědět k používání ChatGPT

ChatGPT a nyní GPT-4 jsou typem umělé inteligence a neuronové sítě nazývané velký jazykový model (LLM), které excelují v zpracování přirozeného jazyka a jiných pokročilých úloh s lidskou schopností. GPT znamená "generativní předtrénový transformátor", což naznačuje, že může generovat textové odpovědi na základě vstupu a klíčových slovových příkazů (nazývaných prompt) od uživatele. Bylo vyvinuto společností openai a je k dispozici prostřednictvím rozhraní chatbota nebo, jak uvidíme v tomto tutoriálu, jako daleko výkonnější rozhraní API (rozhraní pro programování aplikací). I když by to mohlo znít technicky, používání rozhraní API není obtížné, stačí získat bezplatný API klíč a poté aplikaci poskytnout požadovaná vstupní data. Veškerá kouzla umělé inteligence se odehrají mimo obrazovku a výsledky jsou vydávány během několika sekund.

Jak funguje ChatGPT?

ChatGPT je konverzační technologie poháněná umělou inteligencí, která umožňuje uživatelům vést konverzace s AI systémem. Funguje použitím algoritmů pro zpracování přirozeného jazyka (NLP) pro pochopení uživatelova vstupu a poté provádí odpovídající úkoly. V této příručce se budeme ptát na detekci nálady zákaznických recenzí a také shrnutí rozsáhlých recenzí. ChatGPT byl vyškolen na velkém množství znalostí a dat, což mu umožňuje reagovat na širokou škálu dotazů a otázek. Čím více interakcí probíhá, tím více se ChatGPT učí a zlepšuje své odpovědi. To je známé jako strojové učení. Systémova flexibilita umožňuje organizacím a jednotlivcům přizpůsobit jeho funkčnost, aby vyhovovala jejich konkrétním potřebám. Zkrátka, ChatGPT poskytuje snadný způsob ne-programátorům, jak získat přístup k výkonným přírodním jazykovým technikám AI prostřednictvím jeho chatbotu nebo API rozhraní, což zásadně mění typy analýzy dat, které lze provádět.

Jak může využívání ChatGPT k analýze dat zpětné vazby zákazníků pomoci vaší společnosti?

Použitím ChatGPT k analýze zpětné vazby zákazníků a zlepšení jejich zkušeností může vaší společnosti skutečně prospět. Pomocí modelů AI může ChatGPT pomoci vaší společnosti vytvořit lepší zkušenost pro vaše zákazníky tím, že konečně využívá obrovské množství dat, které vaše společnost shromáždila, ale nikdy neměla k dobrému použití. Využitím vašich stávajících dat a těžením z nich poznatků můžete zvýšit loajalitu zákazníků, zlepšit retenci zákazníků a zvýšit tržby. API ChatGPT umožňuje vaší společnosti přesně a rychle analyzovat zpětnou vazbu zákazníků. Zlepšením kvality snah vaší společnosti o dolování dat můžete provádět rychlejší a účinnější rozhodnutí založená na datech.

ChatGPT vyniká v generování jazykových úkolů s použitím umělé inteligence

ChatGPT je vynikající nástroj pro generování jazyka, který exceluje v tvorbě textu podobného lidskému, což ho činí ideálním pro tvorbu obsahu a další narativní styl zpráv, které vyžadují logiku a kreativitu. Jeho schopnost generovat text podobný lidmi ho činí užitečným při tvorbě angažovaného a rozmanitého obsahu pro blogy, sociální média a webové stránky. Funkce úplného dokončení textu v ChatGPT umožňuje uživatelům vložit jen několik klíčových slov a pak nechat AI automaticky generovat úplné věty nebo odstavce na základě těchto klíčových slov. Tím se usnadňuje proces tvorby obsahu a šetří čas, což umožňuje vašemu podniku rychle a efektivně generovat obsah. Po prvním použití API ChatGPT k analýze našich recenzí v tomto tutoriálu můžeme v následujících tutoriálech využít jeho schopnosti vytvářet texty k vytvoření strategie zlepšení produktu, která se skládá z podrobného seznamu výhod a nevýhod produktu a navrhovaného zlepšení produktu řazených podle důležitosti a snadnosti implementace.

Analytika řízená umělou inteligencí: Extrahování poznatků z hodnocení produktů zákazníků pomocí analýzy nálad s využitím otevřeného ChatGPT API od OpenAI.

Proč používat analýzu sentimentu?

Analýza sentimentu se stává stále důležitější v dnešním světě, kde lidé volně a snadno vyjadřují své názory online. Analýza sentimentu zahrnuje analýzu psaného textu a poté jeho kategorizaci jako pozitivního, negativního nebo neutrálního v tónu. Tato technika může poskytnout marketéru cenné informace o chování a preferencích spotřebitelů, které mohou být následně použity podniky k vylepšení produktů a služeb, zlepšení zákaznického zážitku nebo poskytnutí lepší podpory zákazníkům. Dříve jste museli provádět průzkumy nebo skupinové diskuze s zákazníky, aby se dozvěděli, co si o vašem produktu myslí, s nadějí, že shromažďování takových dat nezkreslí názory jedním nebo druhým směrem. Nyní můžete využít to, co lidé napsali online, abyste rychle porozuměli tomu, jak je váš produkt vnímán. Analýza sentimentu se také může používat k monitorování sociálních médií za účelem zjištění veřejného mínění o určitých tématech, událostech, produktech nebo dokonce konkurenci pro podnikání.

Proč používat API openai místo rozhraní ChatGPT chatbota?

Použitím openAI API lze automatizovat únavný úkol stříhání a vkládání každé recenze do ChatGPT. Jedním příkazem v Pythonu můžete instruovat ChatGPT, aby analyzoval hodnocení zákazníků a určil náladu každého z nich. Jakmile je to hotovo, můžeme použít chatgpt k zobrazení výsledků na obrazovce a také je uložit do Excelu a Wordu pro bezpečné uložení a další diskusi s týmem. Kód vám také poskytne rozpad procentuálního podílu, kolik recenzí bylo pozitivních, negativních nebo neutrálních. API nám také umožňuje vzít výstup z jedné části naší analýzy (tj. část 1 v tomto návodu) a použít ji jako vstup do dalšího kroku (tj. část 2, 3 a 4 v následujících návodech), což nakonec vytvoří podrobnou analýzu zlepšení výrobku v jednoduché angličtině, což by bylo těžké, kdyby ne nemožné, udělat pouze s rozhraním chatbotu.

Krok za krokem strojové učení pro analýzu nálad

Předpoklady

  1. Abyste mohli používat openai API, potřebujete mít přístupový klíč k API. Pokud ho ještě nemáte, postupujte podle těchto kroků a vytvořte si zdarma účet na 3 měsíce.
  2. Máte zdarma účet v Google Colab.

Krok 1: Nainstalujte potřebné knihovny Python v Google Colab

Slouží k přístupu k openai API a k odesílání požadavků na něj
!pip install pandas openai requests Slouží k vytvoření sledovače pokroku, když jsou volány API volání
!pip install tqdm Slouží ke výstupu výsledků ve formátu Word
!pip install python-docx

1_dByQKohL3pT0-VJC8Gfzlw.png

Krok 2: Připravte prostředí openAI API v aplikaci Colab

  1. Nahraďte část, která říká <ZDE ZADEJTE SVŮJ PŘÍSTUPOVÝ KLÍČ K API OPENAI> s Vaším soukromým přístupovým klíčem k API OpenAI. Ujistěte se, že kolem svého přístupového klíče k API zanecháte " ".
  2. Budeme používat chat/completions API endpoint namísto starších gpt-3 endpoints, aby se zajistilo, že používáme nejnovější chatGPT verzi softwaru, která je také levnější na používání než starší gpt-3 API.

Krok 3: Načtěte svá data s hodnocením

Zde předpokládáme, že recenze jsou v CSV souboru jménem "reviews.csv". Recenze jsou obsaženy v jediném sloupci s názvem "Product_Review" s jednou recenzí na řádek.

V tomto příkladu používáme recenze vzorového produktu od společnosti, pravděpodobně naší vlastní. Nicméně můžete také použít recenze produktů nebo služeb konkurenčních společností, abyste pochopili, jak jsou vnímány produkty vašich konkurentů uživateli.

Zkontrolujeme výpis datového rámce, abychom se ujistili, že vše je nahráno správně.

1_lAqyex3FZ7Skvy0nQZhCMA.png

Krok 4: Stanovte náladu každého hodnocení produktu pomocí ChatGPT, výsledky vypište do aplikací Excel a Word

Poznámka: Pokud používáte bezplatný zkušební účet s openAI, omezují počet požadavků, které můžete za minutu odeslat k API. Abychom této omezení předešli, v kódu mezi každým požadavkem zavedeme několikasekundové zpoždění. Pokud používáte plátce-openAI-účet s dobíjením kreditu, můžete odstranit tento časovač zpoždění ze spodního kódu, time.sleep(4)

API openAI se někdy setkává s chybami nebo je přetížen požadavky od jiných uživatelů. Aby se zabránilo selhání kódu v těchto případech, zavádíme do kódu podmínku "while", která bude opakovat volání API 3krát - to obvykle postačí.

Můžete vidět, že používáme gpt-3.5-turbo, což je to, co v současné době openAI doporučuje jako nejrychlejší, nejlevnější a nejschopnější model pro tento typ analýzy.

Toto je výzva (známá též jako příkaz), kterou dáváme chatbotu chatGPT, aby se choval jako analyzátor názorů na výrobky a určil, zda je recenze pozitivní, negativní nebo neutrální.

Jste AI jazykový model vyškolený k analýze a detekci sentimentu produktových recenzí. Analyzujte následující hodnocení produktu a určete, zda je sentiment: pozitivní, negativní nebo neutrální. Vraťte pouze jedno slovo, buď POZITIVNÍ, NEGATIVNÍ nebo NEUTRÁLNÍ.

1_Cy_e4URU0pB-fNQ2jRnpiw.png

Krok 5: Shrnutí každé recenze pomocí ChatGPT, výstup výsledků do Excelu a Wordu

Poznámka: Podobně jako v předchozím kódu, mezi API voláními zavádíme 4sekundové zpoždění, aby nedošlo k překročení limitů bezplatného zkušebního účtu pro API volání. Pokud máte placený účet openAI, můžete odebrat řádek time.sleep(4).

Toto je návod, který používáme, abychom řekli chatGPT, aby pro nás shrnula recenze produktu.

Jste AI jazykový model vycvičený na analýzu a shrnutí recenzí produktů. Shrňte následující recenzi produktu a zdůrazněte jeho pozitiva a negativa.

1_7YcdjhGAXUpnGkE-FlJMvA.png

Krok 6: Pokračujte do části 2, kde automaticky vygenerujeme seznam výhod a nevýhod produktů z uživatelských recenzí

Zde je odkaz na díl 2, kde se budeme ponořovat do vytváření seznamu výhod a nevýhod a získávat seznam prioritizovaných návrhů na zlepšení produktu.

Závěr

Doufám, že jste si tento průvodce našli užitečný a rád zodpovím jakékoliv dotazy.

Doufám, že jste si tento návod užili a rád odpovím na jakékoliv dotazy.

Nenechte si ujít Part 2, který naváže na tento návod a bude vycházet na stránkách Medium , jak společně vytvoříme navrhovanou strategii vylepšení produktu pomocí ChatGPT.

Pokud máte nějaké komentáře, dotazy nebo byste si chtěli nechat některé části uvedeného kódu vysvětlit podrobněji, prosím, dejte mi vědět v sekci komentářů.

Kromě toho, pokud existují další obchodní případy pro zpracování přirozeného jazyka, o kterých byste chtěli, abych psal příště, dejte mi prosím vědět v komentářích nebo prostřednictvím přímých zpráv. Děkuji!

1_Ybp8Hs-Q2wtM1pWrh9BXWw.png

Související články

Zobrazit více >>