Umí ChatGPT psát poezii?

Can-ChatGPT-Write-Poetry-1200x800-718x.jpg

V dnešním světě, kde technologie pokračuje v nevídaném tempu, se zdá, že i oblast poezie není v bezpečí před revolucí umělé inteligence.

Ale jak umělá inteligence dále rozmazává hranici mezi lidskou a strojovou kreativitou, vznikají otázky týkající se autorství a budoucnosti poezie. Teď, když většina lidí zná odpověď na „co je ChatGPT?“, každý chce vědět, co je schopno. Například Může ChatGPT napsat disertační práci?, Umí ChatGPT Photoshop?, nebo dokonce Může ChatGPT opravit můj počítač?

V tomto článku zodpovíme otázku Umí ChatGPT psát poezii?

Jednoduchá odpověď je ano, ChatGPT dokáže psát poezii. Je to jazykový model AI, který byl vyškolen na generování textu lidského stylu v různých stylech, mimo jiné v poezii.

Uživatelé mohou požádat o básničku na konkrétní téma nebo v určitém stylu a ChatGPT generuje báseň přizpůsobenou jejich požadavkům během okamžiku.

V této sekci osvětlíme kroky, jak psát poezii pomocí aplikace ChatGPT a také diskutujeme o tom, jak zlepšit své zkušenosti s psaním poezie prostřednictvím aplikace ChatGPT.

Kroky k psaní poezie s ChatGPT

  • Vytvořte dotaz: Pro použití ChatGPT na poezii je nutné napsat dotaz, který zahrnuje všechny podrobnosti, které si pro svou báseň přejete.
  • Zvolte tón: Zvolte tón, který odpovídá vaší náladě. Existuje několik tónů poezie, jako je narativní, dramatická a lyrická, které si můžete pro svou poezii vybrat.
  • Přizpůsobte si svůj požadavek: Můžete si přizpůsobit svůj požadavek různými způsoby, jako je požadavek na báseň na konkrétní téma, formu nebo styl básníka.
  • Zkontrolujte výsledek: Chatbot vám poskytne báseň, která odpovídá vašemu požadavku. Zkontrolujte báseň a rozhodněte se, zda jste s ní spokojeni nebo ne. Pokud ne, můžete svůj požadavek upravit a zkusit to znovu.
  • Sdílejte báseň: Pokud jste spokojeni se výsledkem, můžete báseň sdílet s přáteli, rodinou nebo na sociálních sítích. Někteří lidé mají problém rozeznat, které básně jsou napsané skutečnými básníky a které jsou vytvořené umělou inteligencí.

Zlepšení generování poezie pomocí strukturovaného vstupu

Přestože jazykové modely jako ChatGPT jsou mocné nástroje pro generování textu, mohou produkovat podprůměrné výsledky bez řízení.

Například, pokud chcete, aby ChatGPT napsal báseň o lásce, můžete položit doplňující otázky, aby mohl prozkoumat různé aspekty tématu.

Tím, že položíte otázky jako "Jaké emoce vyvolává láska u mluvčího?" nebo "Jak se změní pohled mluvčího na lásku během básně?" můžete pomoci ChatGPT generovat co nejvíce nuancovanou a vyváženou odpověď.

Tento přístup nejen vede k lepším výsledkům, ale také poskytuje interaktivní a zajímavý zážitek tím, že aktivně vedete model k vytvoření něčeho smysluplného.

Dokáže ChatGPT napsat básničku?

Ano, ChatGPT je Chatbot navržený pro poskytování textových odpovědí v mnoha různých stylech, včetně formy poezie.

Může ChatGPT tvořit umění?

To skutečně záleží na vašem pojetí umění! Pokud hovoříme o výtvarném umění, pak ne, ChatGPT může dávat pouze textové odpovědi. ChatGPT však může psát básně a písně, zda-li to považujete za "umění" je poněkud existenciální otázkou.

Závěrečné slovo

Jednou z hlavních výhod poezie generované umělou inteligencí je rychlost, jakou může být vytvořena a poskytnuta okamžitou odpověď na požadavky uživatelů.

Kromě toho může AI systém produkovat přizpůsobenou poezii na základě konkrétních témat či motivů, což je luxus, který může nabídnout jen pár básníků.

Nicméně existují omezení typu poezie, kterou tyto ChatGPT producují. Básně mohou působit derivativně a neupřímně, příliš závisí na klišé témat a tropům.

Související články

Zobrazit více >>