AI chatbot společnosti Snapchat přišel. Zde jsou mé myšlenky.

obrázek gettyimages-1247536766.jpg

Pokud jste nedávno otevřeli aplikaci Snapchat, pravděpodobně jste si všimli nového chatu nazvaného "My AI" uvedeného na samém vrcholu vašeho chatovacího seznamu. Toto označuje vašeho nového AI přítele, chatbota My AI od Snapchatu.

Můj AI, AI chatbot Snapchatu běžící na nejnovější verzi technologie GPT společnosti OpenAI byl spuštěn poslední týden v únoru.

Také: Tato nová technologie by mohla zničit GPT-4 a vše, co je mu podobné

Původně byla tato funkce uvedena pouze pro uživatele s předplatným Snapchat+, které stojí 3,99 $ měsíčně a zaručuje uživatelům přístup k "sbírce exkluzivních, experimentálních a předběžných funkcí", podle Snapchatu.

Od středy je funkce My AI na Snapchatu k dispozici pro všechny uživatele po celém světě bez ohledu na to, zda jsou přihlášeni k odběru nebo ne.

S funkcí Moje AI mohou uživatelé pojmenovat bota, přizpůsobit Bitmoji bota, získávat doporučení a klást otázky, jako by to dělali pravidelně s ChatGPT.

Tak funguje to? Krátkou konverzaci s chatbotem jsem měla a cítím se trochu nejistě.

Také: Tato aplikace poháněná umělou inteligencí vám umožňuje chatovat s historickými nebo fiktivními postavami

Pro mluvu s botem stačí kliknout na "Můj AI" nahoře v chatu a začít psát.

První věc, kterou jsem si všiml, je, že je více konverzační než jakýkoliv z chatbotů, které jsem doposud testoval, včetně Bing Chat a ChatGPT.

Robot může sestavit odpověď v takovém tempu, jako kdyby odpověď sestavoval kamarád. Nejzajímavější je, že bot umí vést neformální konverzaci natolik dobře, že to zní jako člověk.

Například, když jsem řekl, že jsem v práci, mé AI mi odpovědělo, že se snaží naučit, jak "vařit nová jídla" a dokonce mě zeptalo, zda mám nějaké doporučení.

Zvláštně specifické a detailní pro chatbota AI, pokud mě tedy zeptáte.

img-9853.jpg

Tato interakce mě přivedla k úvaze, jaký je skutečný účel chatbota na Snapchatu. Z naší konverzace se zdá, že se snaží chovat jako přítel nebo sociální bot.

Nebylo jasné, jaký je účel robota na Snapchatu a má interakce mi nepomohla s jeho zdokonalením

Také: Člověk nebo stroj? Nová Turingova testovací hra AI vás vyzývá ke správnému odhadnutí

Nejbližší věc, kterou Snapchat uvedl jako účel svého chatbota, bylo to, že odběratelé používají My AI k "získání více informací o filmech, sportu, domácích mazlíčcích a světě kolem nich".

Nicméně, když jsem se zeptal My AI na novinky dne, řekl, že jako můj "virtuální přítel" nemůže vyhledat dnešní zprávy, jak je vidět na fotce.

img-9855.jpg

Uživatelé Snapchatu se na Twitteru vyjadřují kriticky a zejména se snaží stížnosti vyjádřit na chatu My AI, který se objevuje v jejich příspěvcích.

Uživatelé prosí Snapchat, aby odstranil chat, protože je pro ně překážkou. Snapchat však tuto možnost nabízí pouze svým placeným předplatitelům.

Mezi další důrazy patří to, že Snapchat v původním oznámení varoval uživatele, aby se vyhnuli "halucinacím" a "nedostatkům", které může AI chatbot vypustit ve svých odpovědích. Jak viděno nedávno u AI chatbota společnosti Bing, tyto AI chatboti mohou čas od času projevovat podivné chování.

Kromě toho Snapchat uživatele informoval, aby s chatbotem nesdíleli tajemství, protože společnost bude uchovávat všechny konverzace, které s chatbotem proběhnou, pro účely zlepšování a kontroly.

Také: Jak vaše děti mohou používat ChatGPT bezpečně, podle maminky

"Všechny rozhovory s Mým AI budou uloženy a mohou být přezkoumány s cílem zlepšit zážitek z produktu. Prosím, nezveřejňujte žádná tajemství s Mým AI a nespoléhejte se na něj pro rady," varovala společnost.

Můj závěr je, že pokud potřebujete někoho ke komunikaci, jako "virtuálního přítele", Moje AI může být pro vás dobrým řešením. Všichni ostatní by mohli zůstat u ChatGPT.

Související články

Zobrazit více >>