GPT 4 obrázkový vstup: funguje s ChatGPT?

Zajímá vás nejnovější vývoj multi-modelu OpenAI GPT 4? Pak by vás mohlo zajímat se dozvědět o nové funkci GPT-4 pro zpracování obrazového a textového vstupu současně.

GPT-4 má multimodální schopnost zpracovávat různé typy a velikosti obrázků, včetně dokumentů s textem a fotografií, ručně kreslených diagramů a screenshotů. Díky této funkci může Model přijímat jak textové, tak vizuální vstupy a generovat výstup, který je stejně schopný jako vstupy pouze textové.

V tomto článku budeme zkoumat možnosti vstupu obrázků do GPT-4, technologii za ní a jak ji lze realizovat.

GPT 4 vstup obrázku a technologie

Tak co umí GPT-4? Lze mu zadat jedinečný obrázek spolu s jasnými instrukcemi, otázkami nebo názory a obdržet strukturovanou odpověď, která používá oba soubory dat jako vstupy. To otevírá širokou škálu možností, od zadávání GPT-4 k pochopení kontextu obrázku až po analýzu dat prezentovaných v grafu.

Například můžete vložit obrázek s nepravidelným vzorem tvarů a zeptat se GPT-4, jaký tvar dokončuje tento vzor. Schopnost interpretovat a porozumět obrázkům představuje v oblasti umělé inteligence významný průlom. Během živého streamu pro vývojáře organizovaného společnosti OpenAI GPT-4 ukázal svou schopnost detailně popsat snímek obrazovky okna aplikace Discord.

Model trval zpracování vstupu trochu přes minutu a vygeneroval úžasně přesnou a popisnou odpověď. Odpověď zachytila téměř každý prvek vstupní obrazovky, od názvu serveru v levém horním rohu až po různé hlasové kanály a dokonce pojmenovala všechny uživatele Discordu online v pravém postranním pruhu.

Při příkladu ukazujícím schopnosti získávání a zpracovávání obrázku pomocí GPT-4, představila OpenAI technická recenze GPT-4 příklad populárního memu, "Mapu světa složenou z kuřecích nuggetů". GPT-4 byl schopen interpretovat obrázek a vytvořit přesnou odpověď, která zachytila humor a neočekávané spojení textu a obrázku.

Identifikovalo meme jako vtip, který kombinuje dvě nesouvisející věci a vysvětlilo, že obrázek je ve skutečnosti ze smažených kuřecích nuggetů, uspořádaných tak, aby připomínaly mapu světa. Schopnost GPT-4 zpracovávat taková vizuální a textová vstupy a generovat strukturovaný výstup ukazuje jeho obrovský potenciál v různých aplikacích, od analýzy médií po monitorování sociálních médií a mnohem více.

  • Zde se můžete podívat na nejnovější projekt OpenAI.

Funguje vstup obrázků GPT 4 s ChatGPT?

ChatGPT Plus poháněný GPT-4 v současné době neumožňuje uživatelům vkládat snímky prostřednictvím uživatelského rozhraní. Jak se GPT-4 dále trénuje a rozvíjí, očekává se zlepšení jeho schopností zpracování obrazu, což by mohlo vést k přidání této funkce v budoucnu. Ovšem nejsme oprávněni hovořit o plánech OpenAI ohledně této služby. V současné době si uvědomujeme, že funkce vstupu obrazu GPT-4 není ještě k dispozici pro veřejnost.

V současné době Open AI nenabízí službu GPT 4 s vstupem obrázků, ale tato funkcionalita je obvyklým dotazem. V poslední době existuje velký zájem o vstupní obrázky, takže můžeme snadno očekávat, že tato funkce se v blízké budoucnosti objeví a bude podporovat poptávku.

Tak jaké jsou naše možnosti a jak vložit obrázek do ChatGPT? Jedním způsobem, jak to zkusit, je přes dotazy.

Jak používat vstupní obrázek GPT 4

V době psaní není pro veřejnost k dispozici vstupní obrázek GPT-4. I když ChatGPT Plus vychází ze struktury GPT-4, zatím nemá schopnost zpracovávat vstupní podněty založené na obrázcích. Skutečnost, že OpenAI předvádí multimodální schopnosti GPT-4, naznačuje, že tuto funkci plánují v budoucnu zpřístupnit.

Momentálně je jediným způsobem, jak získat přístup ke zpracování obrazu GPT 4, přes GPT-4 API, ke kterému mají přístup pouze vývojáři. Držíme palce, že však brzy bude možné používat vstup obrazu pro všechny!

Vytváří ChatGPT obrázky?

Ne, to není to, co je ChatGPT. Je to jednoduchý nástroj na generování textu. Jak již bylo zmíněno, ChatGPT má schopnost navrhnout dokonalou podnětnou otázku pro to, co byste mohli potřebovat při používání nástroje jako Midjourney nebo DALL-E. Je logické předpokládat, že v budoucnu přijde kompletní nástroj, který umožní různorodé vstupy a dodává různorodé výstupy, ale zatím se o tom nikde nemluví.

Může ChatGPT tvořit umění?

Jak již bylo zmíněno, pokud hovoříme o výtvarném umění, není ChatGPT pro něj bohužel připraven. ChatGPT je v současné době zcela textový chatbot, což znamená, že nemůžete vložit žádné obrázky a ani neočekávat, že software je pro vás vytvoří. Nicméně můžete ChatGPT využít v kombinaci s programy pro tvorbu umění pomocí AI, použít ChatGPT k vytváření podnětů a poté je vložit do jiného programu. ChatGPT rovněž skvěle poslouží jako zdroj inspirace pro naplnění vašich vlastních nápadů na tvorbu uměleckého díla. Pokud váháte s inspirací, můžete se ChatGPT zeptat na nějaké nápady a poté dále použít software k rozpracování jednoho z těchto nápadů.

Pokud mluvíme o umění ve širším slova smyslu, někteří lidé by tvrdili, že ano, ChatGPT je schopen vytvářet umění. Mnoho lidí používá ChatGPT k tvorbě poezie a také k pomoci při psaní hudby. Pokud jsou vaše podněty dostatečně specifické, můžete být překvapeni, jak dobrý je tento AI chatbot v psaní verše.

Co bylo dosud doplněno s využitím GPT 4?

  • ChatGPT Plus
  • Duolingo
  • Miðeind ehf
  • Khan Academy
  • Be My Eyes
  • GitHub Copilot
  • Microsoft Bing
  • Microsoft 365 Copilot

Zde se můžete dozvědět více o výše uvedených aplikacích a jak je GPT 4 implementován.

Jak získat přístup k GPT 4?

GPT 4 je nástroj pro vývojáře, který je k dispozici pouze pro ty, kteří se přihlásili k odběru ChatGPT Plus. Budete muset vstoupit na seznam čekajících, který vám OpenAI požaduje, abyste se přihlásili.

Je GPT 4 zdarma k použití?

GPT 4 vyžaduje měsíční předplatné na ChatGPT Plus pro přístup, nicméně v současnosti nevyžaduje nic navíc.

Související články

Zobrazit více >>