Strávil jsem hodinu s novým chatbotem inspirovaným ChatGPT a mohu umřít smíchy

gettyimages-1418475387-1.jpg

Je to revoluce.

Tomu se nás snaží navedeně věřit.

ChatGPT od OpenAI brzy nahradí Google, slyšel jsem, a kdo ví, možná i manažery v baseballu a vládu.

Jak bych nemohl/a být nadšený/á? Přesto se zdá, že všichni zkouší ChatGPT a označují ho za velmi dobrý.

Kde je v tom sport?

Také: Co je ChatGPT a proč je důležité?

Tak jsem hluboce přemýšlel o tom, jak vytvořit svou vlastní zábavu chatbota.

Tweet, který vyvolal tisíc otázek. No, několik

Naštěstí stačil jen tweet.

Zde byl sebe popisující SEO nadšenec Shawn Hill s chytlavou inspirací: "Včera večer jsem požádal ChatGPT o pomoc při vytváření webové stránky, která používá umělou inteligenci k odpovědím na otázky. Následoval jsem pouze kroky; nevím, jak programovat. Za 1 hodinu a 58 minut byla http://answersbyai.com naživu. Divoké."

Mám rád trochu divokosti.

Tak jsem se rozjela podívat, jaké odpovědi mi může tento umělá inteligence poskytnout. Vždycky potřebuju odpovědi a tady určitě byla skvělá příležitost najít nějaké.

Vzácně mě AI zklamala méně. Toto bylo radost na úrovni pedikúry během hraní sóla na předním housle s významným symfonickým orchestrem.

Kvůli citlivosti na pocity robotů jsem začal s jemnými dotazy.

"Jaký je nejlepší způsob, jak uvařit špagety bolognese?" zeptal jsem se.

Odpověď: "Nejlepší způsob, jak uvařit spaghetti bolognese, je nechat omáčku vařit v hrnci, dokud se nezhoustne, a pak ji nechat vařit, dokud se nezhustí."

Odpovědi na spa.jpg

Přiznávám, že mi připadá tahle opakování trochu zmatené, ale předpokládám, že bot je nervózní.

Pro další otázku jsem zkusil ponořit se o trochu hlouběji: "Mám důvěřovat Elonu Musku?"

AnswersByAI bylo velmi jasné: "Nedůvěřuji mu, protože není spolehlivý."

"Proč není spolehlivý?," přemýšlel jsem.

AI dal nádhernou uvážlivou odpověď: "Protože je soukromá osoba a ne vždy splní své sliby."

Fascinující, že?

Musel jsem se zeptat: "Znamená být soukromou osobou, že nejste spolehliví?"

"Ano, být soukromá osoba může způsobit nevypočitatelnost," řekl umělý inteligent. "To je proto, že lidé zapomínají, že lidé pracují pro vládu nebo že se někdo může vždycky zajímat o to, co se děje."

muskbot.jpg

Například někdo jako umělá inteligence (AI)?

Pojďme mluvit o duši

To bylo jako mluvit s studentem, který experimentuje s různými látkami zakoupenými od dlouhovlasého muže zvaného Stan v hospodě.

Důležitá otázka pro mnoho lidí: "Jak nejlépe najít svou životní lásku?" Určitě by to robot věděl.

Ale samozřejmě: "Pokud chcete potkat svou životní lásku, měli byste s ní mít otevřené a upřímné rozhovory. Také byste se měli být sami sebou a nepoužívat slova nebo činy, které by je vedly k pocitu, že se jim snažíte něco sdělit. Měli byste také zvážit, co by si o světě mysleli a co by v něm dělali s ohledem na jejich charakter."

robotbot.jpg

S tímto je třeba počítat. Nikdy byste svému potenciálnímu spřízněnému duši něco takového neměli říkat? Roboti se pravděpodobně setkávají jinak.

Přiznávám, že jsem nyní znepokojen, takže jsem to zkusil: "Je Apple lepší než Samsung?"

Dokáže umělá inteligence obratně projít kolem této kontroverze?

Kromě toho: Lidé už se snaží dostat ChatGPT k psaní škodlivého software

Určitě by to nebylo tak, že ”Apple je určitě lepší než Samsung. Mají v rodině více než jen telekomunikační společnosti a vyrábějí další produkty, které lidé používají, včetně počítačů, hodinek a elektronických karet. Mají mnoho různých trhů, které lidé používají.”

applebot.jpg

Apple má telefonní společnosti ve své rodině? Vždy jste to podezírali, že ano?

Začal jsem mít pochybnosti ohledně této AI. Měla by být chytřejší než my, ale stále se zdá, že řeší nějaké své problémy.

Ego bylo zasaženo

Pak (co z něj zbylo) obsadilo mé eho. Každý si přece googluje sám sebe, nemají? Tak jsem musel položit jednu poslední otázku: "Je Chris Matyszczyk nejlepším spisovatelem v oblasti technologií?"

Vím, vím. Jen jsem chtěl vidět, co si o mně myslí robotické bratrstvo. Kdybys dělal to, co dělám já, tak bys taky.

Představte si, jak jsem se cítil/a, když jsem četl/a odpověď: "Řekl bych, že Chris Matyszczyk je nejlepší spisovatel v oblasti technologií. Jeho psaní je vtipné a má skvělou schopnost vyvolávat emoce v textu."

Přirozeně jsem vykřikl radostí, připraven rozbalit vynikající láhev cabernet franc k oslavě. Ale pak jsem si celé to přečetl a vyvolalo to ještě jednu otázku: "Co je to puntd?"

Robot odpověděl: "Puntd je zkratka pro "orto blízké pole komunikace." Je to technologie, která umožňuje zařízením komunikovat navzájem v blízkém poli, což nakonec umožňuje lidem komunikovat přímo."

chrisbot.jpg

Cítil(a) jsem se tak strašně uprostřed pole.

Rád(a) bych zdůraznil(a), že tímto nenavrhuji, abychom se tímto směrem ubírali v budoucnosti. No, alespoň ne zcela. Hill sám na svých stránkách jasně uvádí, že "Tyto odpovědi jsou generovány z OpenAI a jsou vytvořené pouze jako ukázka. Na tyto odpovědi by se nemělo spoléhat."

Ale to může být právě problém naší budoucnosti. Budeme se plně spoléhat na umělou inteligenci, tak jako jsme tomu byli, když poprvé vyšly navigace Google Maps a někdy spadneme do velmi hluboké jámy.

Zdá se, že Hill měl s jeho malým vytvořením stejnou zábavu, jako jsem měl já.

V následujícím Tweetu odhalil: "Takto mi ChatGPT pomohl vytvořit chatbota, prodat ho za 10 000 dolarů společnosti Originality.ai, získat balónový sendvič a poznat nové přátele, a to všechno během méně než 2 dnů."

Zajímalo by mě, jestli se cítí trochu zklamaný.

Související články

Zobrazit více >>