Co je Auto-GPT? Vše, co potřebujete vědět o dalším výkonném nástroji umělé inteligence

obrázek gettyimages-1395344868.jpg

Umělá inteligence vzbudila značné pozdvižení díky pokročilým schopnostem modelů generativní AI, jako je ChatGPT. Obavy o nebezpečí AI modelů a rizika vývoje pokročilejších se již objevily, země uvažují o přezkumu politiky a dokonce o jejím zákazu.

Také: Budoucí verze ChatGPT mohou nahradit většinu práce, kterou lidé dnes dělají

Nyní se na scéně objevila ještě silnější aplikace umělé inteligence - Auto-GPT.

Slibné, samostatné schopnosti aplikace mohou být naším prvním pohledem na umělou obecnou inteligenci (AGI), druh umělé inteligence, který může vykonávat intelektuální úkoly na úrovni člověka.

Od svého vydání dne 30. března 2023, lidé jsou jím fascinováni a stalo se tak jedním z nejvyhledávanějších témat na Twitteru po několik dní v řadě.

Wow, #AutoGPT je trendující na prvním místě na Twitteru!

Také nejlepší výběr týdne na GitHub Trending, kde jsme právě dosáhli 30 tisíc hvězd!

Tak skvělé vidět, jak jsou všichni inspirováni, moc se těším na budoucnost lidstva.

Velké věci se chystají.

Co je Auto-GPT?

Auto-GPT je experimentální open-source Python aplikace, která používá GPT-4 k autonomnímu provádění úkolů. To znamená, že Auto-GPT může provádět úlohu s minimálním zásahem člověka a dokáže se sám promptovat.

Také:Jak psát lepší ChatGPT výzvy (a toto platí i pro většinu dalších AI se založením na textu)

Například můžete Auto-GPT říci, jaký je váš cíl a aplikace automaticky vygeneruje každý podnět potřebný k jeho dokončení.

Kdo vytvořil Auto-GPT?

Auto-GPT byl zveřejněn na GitHubu 30. března 2023 vývojářem Significant Gravitas. Aplikace je však řízena modelem GPT-4 od OpenAI, což je nejnovější a nejmodernější model umělé inteligence.

Co umí Auto-GPT?

Podle GitHub příspěvku má Auto-GPT přístup k internetu, správu dlouhodobé a krátkodobé paměti, GPT-4 pro generování textu a úložiště s shrnutím pomocí GPT-3.5.

Auto-GPT dokáže zhodnotit cokoliv, co můžete ChatGPT položit například odladění kódu a psaní emailů. Auto-GPT však dokáže dokončit i složitější úkoly s menším množstvím doplňování, jak je vidět v následujících demonstrovacích příkladech.

Také: Jak použít ChatGPT pro shrnutí obsahu

V ukázkové ukázce na Githubu jsou příklady cílových podnětů, jako například "Zvýšení čistého jmění, růst na Twitteru, rozvíjení a řízení více podniků."

Omezení aplikací uvedená na Githubu opravdu varují, že výstup Auto-GPT, "v komplexních obchodních scénářích nemusí dobře fungovat" Nicméně výsledky, které uživatelé sdílejí, ukazují, že Auto-GPT může poskytnout některé skutečně impozantní (a užitečné) výsledky.

Na Twitteru sdílejí uživatelé způsoby, jak ho využívají, což zahrnuje použití Auto-GPT k vytvoření aplikace, vygenerování nového startupu, řešení složitých témat jako je budoucnost zdravotnictví a medicíny a dokonce i sledování sebe samých na internetu.

A právě když jsem si myslel(a), že umělá inteligence nemůže být ještě pozoruhodnější, AutoGPT a AI agenti mě ohromují. 

Zde AI agent provádí výzkum produktu a vytváří shrnutí nejlepších sluchátek.

To je šílené! A nejšílenější je, že to je poháněno GPT-4. 

Jestli sis myslel(a), že #ChatGPT je strašidelný, počkej, až uslyšíš o #AutoGPT!

AutoGPT by mohl být dalším velkým krokem směrem k #AGI, což může způsobit revoluci v naší práci ještě více než ChatGPT sám o sobě.

AutoGPT je nový narušující hráč na poli - dokáže aplikovat logické myšlení #ChatGPT na rozsáhlejší, složitější otázky a problémy vyžadující plánování a vícekrokové postupy.

Stále je to brzy, ale velmi působivé s mnoha aplikacemi v oblasti zdraví a biomedicíny.

Žádal(a) jsem AutoGPT, aby mě sledoval na internetu.

Toto je divoké a mohlo by to být další velký krok v umělé inteligenci. ChatGPT to nedokáže udělat.

Jak se dostanete k Auto-GPT?

Takže nyní, když víte, jak je to pokročilé a co všechno dokáže dělat, pravděpodobně chcete vědět, jak na něj přistoupit. Bohužel, odpověď není tak přímá, jak byste si mohli myslet.

Také:Jak používat ChatGPT: Co musíte vědět nyní

Na rozdíl od ChatGPT, který funguje na prohlížeči, který můžete snadno navštívit, je nutné stáhnout určitý software a být obeznámen s Pythonem, abyste k němu mohli přistupovat.

Základní požadavky jsou Python 3.8, klíč k OpenAI API, klíč k PINECONE API a klíč od ElevenLabs (pokud si přejete, aby s tím mluvil). Po instalaci a získání všech potřebných klíčů jsou pak k dispozici podrobné instrukce pro instalaci, které jsou uvedeny v příspěvku.

Proč je Auto-GPT populární?

Auto-GPT je trendem, protože lidi jsou fascinováni tím, co dokáže a co by mohlo znamenat pro budoucnost. Schopnost Auto-GPT dosáhnout cílů vlastním úsudkem ho řadí na podobnou úroveň jako lidé a jejich způsob zpracování informací.

Také:AI by mohla automatizovat 25 % všech pracovních pozic. Toto jsou ta nejohroženější (a nejméně ohrožené) profese.

Z tohoto důvodu lidé říkají, že Auto-GPT je prvním skutečným pohledem na AGI. AI, která může dobře fungovat s málo lidským dohledem, by mohla revolučně změnit práci, jak ji známe, nahrazujíc mnoho rolí, které nyní vykonávají lidé.

Co je rozdíl mezi AI a AGI?

Jednoduše řečeno, umělá inteligence (AI) je široký pojem, který odkazuje na počítačové systémy, které jsou schopné provádět úkoly, které vyžadují lidskou inteligenci. Umělá obecná inteligence (AGI) však odkazuje na AI, která může plnit úkoly pomocí vlastních procesů, úsudků a intelektu, jako by šlo o člověka.

ChatGPT nebo Auto-GPT: Co je lepší?

Přestože je ChatGPT vysoce schopný chatbot, stále je to pouze chatbot. Jako chatbot je omezen pouze na poskytování odpovědí na to, co je přímo dotázán prostřednictvím podnětů. Proto může dokázat úžasné věci, pouze za lidského řízení.

Také:Máte rádi, když kladete otázky ChatGPT? Za to byste mohli dostávat (mnoho) peněz

Schopnosti Auto-GPT sa výrazne prekonávajú tým, že mu môžete požiadať o dokončenie úlohy, o ktorej neviete nič a iba sledovať, ako to za vás urobí. Napríklad tento používateľ pozoroval, ako Auto-GPT pre neho stavial aplikáciu, aniž by sa musel pohnúť prstom.

autogpt se snažil pro mě vytvořit aplikaci, rozpoznal, že nemám Node, googloval, jak nainstalovat Node, našel článek na stackoverflow s odkazem, stáhnul ho, extrahoval a poté pro mě spustil server.

Avšak přístup k Auto-GPT je mnohem náročnější než přístup k ChatGPT. Protože i když je Auto-GPT schopnější, pokud máte jednodušší požadavky, které může ChatGPT splnit, a nechcete se obtěžovat instalací, může být pro vás lepší volbou ChatGPT.

Související články

Zobrazit více >>