Jak postavit AI Chatbota jako ChatGPT? Průvodce vytvořením vlastního chatbota (bez kódu)

obrázek15.png

Bez ohledu na to, zda vedeš rozsáhlý nebo jednoosobový podnik, pravděpodobně strávíš spoustu času a zdrojů zlepšováním zákaznické zkušenosti, ať už jde o zodpovídání dotazů nebo personalizaci nákupního procesu.

Představte si teď, že to můžete udělat za zlomek ceny. Ano, mluvíme o integraci AI chatbotů, jako je ChatGPT, do vašeho podnikání. S vlastním chatbotem ušetříte peníze a čas a změníte způsob, jakým vaši zákazníci interagují s vaší platformou nebo aplikací.

Ale jak mohu vytvořit robota jako ChatGPT? Můžete se zeptat.

Můžete vytvořit svého robota, jako je ChatGPT, pomocí stejného jazykového modelu GPT-4 k trénování vlastních dat. Můžete využít API modelu a vyhnout se stavbě infrastruktury sami.

V tomto blogu se budeme zabývat:

  • Co je ChatGPT
  • Výhody použití chatbotů ve vašem podnikání
  • Co je potřeba k vytvoření chatbotů jako ChatGPT
  • Jak můžete vytvářet chatboty bez kódování

Spusťme se do toho!

Co je ChatGPT?

ChatGPT je multimodální konverzační AI chatbot od společnosti OpenAI postavený na nejmodernější modelu transformátoru GPT-4. Dokáže zpracovávat texty a obrázky a otevírá tak novou dimenzi v interakci mezi lidmi a AI. ChatGPT je také pokročilejší než jiné chatboty s rozsáhlejší pamětí kontextu a pokročilým uvažováním.

Model GPT-4 dokonce zavedl ladění chování AI pro ChatGPT. To znamená, že můžete vytvořit osobnost pro váš chatbot a ta zůstane konzistentní po celou konverzaci. Tyto nové funkce, které přinesl GPT-4, udělaly z ChatGPT výkonný nástroj, což vedlo k tomu, že podniky jako Stripe a Morgan Stanley zkoumají obchodní případy.

ChatGPT je AI chatbot vytvořený společností OpenAI, který má pozoruhodné schopnosti syntetizovat informace a generovat lidské odpovědi, které lze použít v mnoha reálných případech užití.

obrázek12.png

Výhody používání chatbotů založených na AI, jako například ChatGPT

ChatGPT je supervýkon. Můžete ho použít přes denní běžné úkoly. Můžete ho integrovat do vaší aplikace nebo webové stránky, abyste zlepšili uživatelské interakce a snížili čas strávený na opakujících se úkolech.

Jako výsledek by mohla vaše firma zaznamenat zvýšené konverzní poměry, otevřít nové nabídky produktů a zefektivnit interní operace. Ponořme se do každého z těchto přínosů, abychom podrobněji pochopili výhody používání chatbotů s umělou inteligencí jako je ChatGPT ve vaší firmě.

1. Zvyšuje konverze

Nízká míra konverze obvykle vzniká kvůli špatné uživatelské zkušenosti, když se zákazník dostane na váš web. Buď ztrácíte kvůli neodpovědnosti nebo nedostatku personalizace. S ChatGPT na dosah ruky můžete tyto problémy okamžitě překonat.

Pomocí ChatGPT můžete vylepšit svou zákaznickou podporu. Místo toho, aby odpovědi na dotazy poskytovala exekutiva, můžete svá data předat ChatGPT a nechat robota řešit všechny dotazy. Jako konverzační umělá inteligence s odbornými znalostmi vašeho podnikání udrží zákazníky zapojené a poskytne jim akční poznatky.

Další výhodou ChatGPT je, že může pomoci zjednodušit proces nákupu pro zákazníky tím, že bude sloužit jako osobní průvodce AI. Například, představte si, že provozujete obchod s oblečením typu "Direct to Consumer" (D2C). Bez průvodce AI je pro zákazníky hledání produktů zdlouhavé a mohou dokonce minout důležité informace jako slevy a akce. S průvodcem AI mohou uvést, co hledají a bot je doporučí vhodné produkty.

2. Zjednodušuje interní operace

Při práci na velkém množství úkolů se pravděpodobně setkáváte s třením při určitých interních operacích, jako je zařazování nových členů, plánování a fakturace. S ChatGPT již nemusíte požadovat lidskou pomoc při plnění těchto úkolů.

Například, řekněme, že jsi nedávno najal/a vývojáře. Normálně musí vývojář projít všemi dokumenty, aby porozuměl tomu, jak všechno funguje v organizaci. Nicméně, když použijete ChatGPT, který má všechny dokumenty pro vývojáře, může snadno najít odpovědi a bez problémů se připojit k práci.

Zvyšuje nabídku produktů

Doba umělé inteligence je již tady. Proto nestačí, že se soustředíte pouze na zlepšení zážitku uživatelů, ale musíte také vylepšit své produkty, abyste měli konkurenční náskok.

Například, pokud stavíte hru, zkuste do ní začlenit umělou inteligenci, aby bylo každé hráčovo zážitky unikátní. To může znamenat personalizaci interakcí s nehratelnými postavami (non-playable characters - NPCs) na základě chování hráče.

Můžete také použít ChatGPT vzdělávacím platformám. Místo pouhého poskytování odpovědí můžete ChatGPT použít jako osobního tutora pro studenty. Duolingo a Khan Academy jsou mezi společnostmi, které ChatGPT používají tímto způsobem.

Co je potřeba k vytvoření chatbota s umělou inteligencí jako ChatGPT?

Tak rozumíte přínosům chatbotů pro své podnikání a chcete si postavit svůj vlastní. Ale víte, jak proces vlastního vytváření vypadá? A jaké zdroje byste potřebovali k vytvoření aplikace jako je ChatGPT? Pojďme se dozvědět víc!

1. Sběr dat

Prvním krokem k vytvoření AI chatbota jako je ChatGPT je stanovení toho, jaká data chtějí být do strojového učení vložena. Klíčové je najít legitimní zdroje dat. Pokud hledáte obecná data dostupná na webu, můžete zkusit použít trénovaná data existujících jazykových modelů. 

Pokud jde o data spojená s vaším podnikáním, musíte být přesní a podrobní. To proto, že váš chatbot bude spolehlivý pouze tehdy, když má veškeré informace potřebné k odpovědi na dotaz uživatele. Dataset může zahrnovat vaše firemní politiky, často kladené dotazy, textové dokumenty a další. Důležitější je však zajistit, aby byla chráněna vaše vlastní a osobní data, protože AI chatbot není vždy předvídatelný.

2. Předzpracování dat

Před trénováním vašeho modelu musíte vyčistit nebo předzpracovat svá data. To zahrnuje tokenizaci a kódování vstupních dat do unikátních, pevné délky celočíselných sekvencí. Čas potřebný k předzpracování se také liší v závislosti na velikosti vašeho datasetu.

3. Trénovací smyčka

Po předzpracování datového modelu můžete zahájit trénovací smyčku, abyste doladili model podle svých požadavků. Doladěním rozšíříte svůj model strojového učení tak, aby se přizpůsobil novým úkolům bez toho, aby bylo nutné ho trénovat od začátku. Například model můžete trénovat na úkoly týkající se doporučování produktů, ale stejně dobře zvládne i úkoly související s popisem produktů.

Hlavním úskalím při tréninku je výpočetní náročnost. Musíte si koupit mnoho kvalitních GPU, které mohou stát stovky tisíc dolarů na jedno tréninkové kolo. Takže náklady na trénink se mohou rychle zužitkovat. Ale vlastnictví vaší vlastní AI infrastruktury je v dlouhodobém horizontu vždycky dobré.

4. Vytváření uživatelského rozhraní aplikace

Po doladění a otestování vašeho modelu musíte vytvořit uživatelské rozhraní aplikace s vaším brandingem, které uživatelé mohou používat k zadávání vstupů a prohlížení výstupů. V případě ChatGPT je webová stránka rozhraní, které vám umožňuje využívat schopnosti modelu jazyka OpenAI GPT-4.

Hlavní závěr: Výstavba infrastruktury pro umělou inteligenci je drahá a časově náročná. Navíc ji možná nebudete potřebovat hned první den. Takže můžete postavit své vlastní AI chatboty, jako je ChatGPT, pomocí jeho podkladového jazykového modelu GPT-4 přes API.

Představujeme Chatsonic GPT-4 Enablované API

Chatsonic je chatbot AI poháněný GPT-4. Je to jeden z nejlepších alternativ k ChatGPT, které jsou spolehlivější a přesnější. Chatsonic je opravdový multimodální chatbot AI, který dokáže vytvářet obrázky a text.

Podobně jako ChatGPT, i Chatsonic má API, které lze použít k vytváření vlastních chatbotů pro různé účely. V této části se podívejme, co nabízí Chatsonicovo API a jak k němu můžete získat přístup.

Proč zvolit Chatsonic API před ChatGPT API

Chatsonic a ChatGPT používají stejný jazykový model GPT-4, ale Chatsonic poskytuje celkovější API, které je spolehlivější pro vytváření reálných použití. Tady je proč:

1. Poskytuje poznatky v reálném čase

ChatGPT dostal upgrade s GPT-4. Pomohl s rozumovými schopnostmi a pamětí na kontext. Ale to, co se nezměnilo, jsou trénovací data. Trénovací data ChatGPT jsou pouze k roku 2021, takže nemohou poskytovat informace v reálném čase.

Na rozdíl od toho, Chatsonic může poskytnout hyperrelevantní poznatky k jakékoli tématu v jakýkoliv den, neboť je integrován s vyhledávačem Google. Z hlediska podnikání je chatbot, který může v reálném čase získávat informace, užitečný, neboť zákazníci mohou použít váš AI robota pro vyhledávání v reálném čase a pokračovat na své cestě nákupu.

2. Generování obrázků je možné

GPT-4 udělal ChatGPT multimodální. Ale je to pouze pro nastavení vstupu, což znamená, že můžete vložit obrázky jako vstup a generovat text jako výstup. Takže stále nemůžete generovat obrázky pomocí ChatGPT.

S Chatsonic API můžete generovat úžasné obrázky vytvořené pomocí metody Stable Diffusion nebo DALL-E. To může být skvělý doplněk pro mnoho aplikací na úpravu fotografií, protože může zvýšit kreativitu a spolupráci mezi umělci.

3. Hlasový příkaz je povolen

AI chatboty mění online vyhledávání tak, jak ho známe. A víte, jaké médium zákazníci preferují při vyhledávání online? Hlas!

Podle statistik hlasového vyhledávání od Think with Google používá 27% globální online populace hlasové vyhledávání na mobilních zařízeních. Proto by váš chatbot měl umožnit hlasové příkazy a oslovit všechny možné uživatele. Také to udělá váš platforem nebo mobilní aplikaci přívětivější pro uživatele, protože se vyhnou psaní.

4. Budování osobností je snazší

Pokud chcete na ChatGPT vytvořit rámec postavy, musíte systému poskytnout jasný a podrobný popis. ChatGPT se může rozladit a odchýlit se tématem, pokud není charakter nebo osobnost, kterou se snažíte vytvořit, přesně popsána. To se nestává u Chatsonic.

Chatsonic vám poskytuje 16 předdefinovaných osobností, ze kterých můžete vybírat. Pokud například chcete naučit nějaký koncept a potřebujete, aby váš chatbot získal osobnost osobního učitele, můžete vybrat položku učitel z nabídky osobností a začít se učit. S použitím Chatsonic API je to tak jednoduché.

Jak získat přístup k Chatsonic API

Pro stavbu vlastního chatbota AI pomocí Chatsonic API postupujte podle následujících kroků:

1. Vytvořte Writesonic účet: Pokud ho nemáte, přejděte na writesonic.com a vytvořte si ho.

2. Přihlaste se k placenému plánu: Přístup k API není k dispozici v bezplatném plánu. Musíte se tedy přihlásit ke placenému předplatnému typu 'Pro', které začíná na $19 měsíčně. Musíte také zvážit kvalitu výstupů, protože to silně ovlivňuje cenu.

3. Přejděte na řídicí panel API: Nyní, když máte přístup k API, je čas ho aktivovat. Abyste to udělali, přejděte nejprve na řídicí panel API.

4. Odhalte svůj API klíč: Když jste na řídící desce API, uvidíte možnost "Odhalit API klíč". Klepněte na ni a klíč zkopírujte. Nyní můžete klíč integrovat do svého kódu a začít volat API.

Po získání přístupu k API musíte začít trénovat chatbota na svých vlastních datech. To zahrnuje vytvoření softwarového prostředí, psaní kódu, přidání API klíčů a zpracování dat v Terminálu nebo v Příkazovém řádku.

Zní to složitě? Máme řešení! Ne každý má znalosti a zkušenosti v programování, aby snadno ovládal API klíče a kódové editory.

Proto jsme vytvořili Botsonic - nástroj na vytváření vlastních ChatGPT chatbotů bez psaní kódu pomocí AI.

Jak si postavit vlastního ChatGPT školeného AI chatbota (bez kódu)?

Botsonic je tvůrce AI chatbotů bez kódu od Writesonic, který si klade za cíl umožnit jakémukoliv uživateli nebo podniku vytvořit AI chatbota založeného na jejich datech. Abstrahuje složitosti trénování dat a vytváření rozhraní chatbota, což vám umožní zlepšit zapojení zákazníků a zkušeností.

Za pár minut nyní můžete vytvořit hyper-inteligentní konverzační AI zážitky pro návštěvníky vašich webových stránek. Tento průlomový chatbot podobný ChatGPT umožňuje uživatelům využít síly GPT-4 a zpracování přirozeného jazyka k vytváření vlastních AI chatbotů, které řeší různorodé případy bez technické odbornosti.

Botsonic funkce na první pohled

Číselný chatbot s AI na míru bez kódu, který funguje jako super osobní ChatGPT... zní až příliš dobře, aby to bylo pravda?! Podívejme se na některé z jeho funkcí:

Procvičte ChatGPT na vašich datech

Botsonic účinně získává informace od vás a umožňuje tak přirozenou a inteligentní interakci se zákazníky na vašem webu. Vytvořte ChatGPT chatbota na míru pro vaše podnikání tím, že Botsonicu poskytnete data jedním ze dvou způsobů:

  • Dokumenty – Nahrajte relevantní dokumenty, jako jsou návody, podnikové politiky, postupy pro reklamace nebo dodací pravidla ve formátech PDF, PPT, PPTX, DOC a DOCX.
  • URL – Alternativně sdílejte odkazy na vaše internetové stránky, odkud Botsonic extrahuje informace z vašeho kořenového domény, subdomény, nebo konkrétní stránky (URL).

Přizpůsobte si ChatGPT podle své značky

Vytvořte sjednocený a konzistentní zážitek značky s Botsonic tím, že plně přizpůsobíte svůj chatbot AI, aby odpovídal vizuální identitě vaší značky. Botsonic nabízí řadu možností, jak vaši ChatGPT udělat opravdu jedinečným:

  • Pojmenujte svého chatbota - Zadejte název vaší firmy pod "Název společnosti" v sekci přizpůsobení.
  • Zvolte barvy značky - Vyberte si charakteristické barvy vaší značky z nabídky barev chatbota nebo vložte kód barev.
  • Přidejte nápadité motto - Vytvořte atraktivní motto, které podněcuje uživatele ke komunikaci (např. "Povídejme si" nebo "Máš na rychlý pokec chuť?").
  • Přivítejte návštěvníky srdečným uvítáním - Nastavte přátelskou uvítací zprávu pro návštěvníky vašich stránek.
  • Zahrňte vaše logo a obrázek chatbota - Nahrajte své logo a atraktivní obrázek chatbota pro váš widget.
  • Zvolte stylovou ikonu - Vyberte si z různých stylů tlačítek ten nejlepší pro vaše webové stránky.
  • Sdílejte kontaktní informace - Zahrňte svůj email, aby mohli návštěvníci kontaktovat vaši podporu.
  • Nabídněte doporučené dotazy - Zlepšíte zážitek uživatele tím, že poskytnete příklady často kladených otázek.

Bezproblémová integrace s přístupem bez kódu

Jednoduše vytvořte Botsonic bez nutnosti jakýchkoli programátorských znalostí! Poté, co vytvoříte svůj ChatGPT AI chatbot, Botsonic poskytne:

  • Kód, který lze vložit (přístupný během bezplatného zkušebního období)
  • Možnost použití API klíče (exkluzivní pro profesionální plány)

7 způsobů, jak můžete využít Botsonic pro zapojení zákazníků na vašich webových stránkách

Botsonic není pouhý průměrný chatbot pro zákaznickou podporu; nabízí mnoho funkcionalit nad rámec běžných úkolů podpory. Tady jsou některé vzrušující způsoby, jak můžeš Botsonic využít:

  1. Zlepšete zákaznický zážitek ze svých webových stránek - Nechte AI Chatboty rychle poskytovat návštěvníkům relevantní informace, které jim pomohou pochopit vaši firmu a zlepší celkový zážitek.
  2. Zvyšte generaci potenciálních zákazníků s poradcem AI - Plynule integrujte poradce AI do svých webových stránek, aby uživatele vedl při vyhledávání a registroval hovory s vámi.
  3. Udržujte zákazníky zapojené - Zapojte uživatele nabízením zajímavých faktů a informací souvisejících s jejich zájmy, což je povzbudí k tomu, aby na vašich webových stránkách strávili více času.
  4. Zvládněte účetní a finanční úkoly - Použijte Botsonic pro složité výpočty, odhady daní, investiční návratnosti a další. S chystanými funkcemi, jako jsou nahrávání XLS a CSV, může také spravovat konkrétní účetní úkoly.
  5. Udržte pozornost s využitím odcházejících záměrů řízených AI - Použijte Botsonic k získání pozornosti uživatele s pop-upy, když opouštějí váš web, což je povzbudí k přihlášení nebo pokračování v prohlížení.
  6. Zlepšete interní zaměstnanecký zážitek - Začleněte Botsonic do svého oddělení lidských zdrojů tím, že ho trénujete dle firemních politik a umožníte mu sloužit jako zdroj pro vaše zaměstnance.
  7. Doporučení produktů pro elektronický obchod - Použijte svůj vlastní AI chatbot pro doporučení produktů vašim návštěvníkům na vašem e-shopu.

Postavení vlastního chatbota s umělou inteligencí bez kodování pomocí Botsonic

Vytváření a integrování vlastního AI chatbota bez programování je s Botsonic velmi snadné a rychlé. Zde je pro vás krok za krokem návod:

Krok 1: Nahrajte svá data

Jak již bylo zmíněno dříve, sběr dat je prvním krokem při vytváření AI chatbotů. Proto přetahujte všechny nezbytné dokumenty, soubory a odkazy, které mohou pomoci chatbotovi být spolehlivějším.

Musíte přemýšlet o různých scénářích z pohledu zákazníka ohledně otázek, které by mohli položit. Můžete použít staré zákaznické lístky nebo dotazy, abyste porozuměli vzoru otázek a obrátili inženýrství vaší cesty při nahrávání správné sady dat.

Krok 2: Přizpůsobte si aplikaci svému brandingu

Vaše práce je hotova z 80 % po nahrání dat. Dalším krokem je přidání vaší značky k chatbotu. To zahrnuje barvy značky, loga značky a kontaktní údaje. Chatbot můžete dále personalizovat tím, že mu dáte název a přidáte příkladové dotazy.

Krok 3: Integrujte widget do svých webových stránek

Při přidání svého loga Botsonic automaticky přizpůsobí widget a dodá tak ucelený vzhled Vašemu chatbotu. Tento widget můžete integrovat tak, že zkopírujete vložený kód od Botsonic a vložíte jej do kódu Vašich webových stránek.

To je vše! Nyní máte své vlastní ChatGPT chatbota na odpověď na dotazy a zlepšení celkové zákaznické zkušenosti.

Závěrečné myšlenky

Chatboty nejsou v podnikání novinkou. Existují už několik let jako podpora zákazníků. Avšak s nástupem generativní AI se tyto chatboty staly ještě výraznější a schopné pokročilého řešení, což umožňuje celou řadu nových použití.

Jako výsledek využijete chatbota zcela novým způsobem. Namísto použití ho pouze jako robota odpovědajícího na základní otázky, můžete o něm uvažovat jako o osobním asistentovi, který je skvělý v plnění více pracovních úkolů z oblasti zákaznického angažování, pokud mu dáte správné tréninkové metody.

Dále je vytváření AI chatbotů jako ChatGPT stále více zjednodušeno pomocí nástrojů jako Botsonic. Brzy můžeme vidět každou firmu, která integruje vlastní AI chatboty v nějaké kapacitě, čímž se stane průmyslovým standardem.

Související články

Zobrazit více >>