ChatGPT API Cenové nabídky

OpenAI dává k dispozici ChatGPT API pro vývojáře. Toto API používá výkonný GPT-3.5 turbo model, který je stejný jako model použitý pro ChatGPT. Vývojáři mohou snadno získat přístup k API pomocí přímého koncového bodu. OpenAI uvedlo, že ChatGPT API bude stát desetkrát méně než všechny ostatní modely GPT-3.5. To je pro vývojáře cenově dostupnější volba.

Pro firmy a vývojáře, kteří potřebují více než 450 milionů tokenů denně, nebo chtějí optimalizovat své pracovní zátěže na základě hardwarového výkonu, OpenAI poskytuje dedikované instance. Vývojáři mohou využít výpočetní sílu Azure prostřednictvím těchto dedikovaných tokenů, které se připojují k uživatelským koncovým bodům a nabízejí specializovanou dráhu pro zpracování umělé inteligence.

Snapchat, Quizlet a Instacart využívají ChatGPT API od OpenAI pro své funkce: Moje AI, Q-Chat a Otázky Instacartu. Tyto funkce nabízejí virtuální doučování, pomoc při studiu a odpovědi na nákupy založené na produkčních datech. Snížená cena ChatGPT API přináší dobré zprávy pro marketéry a firmy, kteří chtějí použít ChatGPT jako součást svých plánů na zákaznický servis a angažovanost.

Plány cen API ChatGPT

Náklady na ChatGPT API závisí na počtu použitých tokenů, zahrnující řetězec zpráv a metadata, která model zpracovává. Současná cena za 1000 tokenů je 0,002 USD, což přibližně odpovídá 750 slovům. OpenAI udělalo ChatGPT API dostupnější pro vývojáře a podniky snížením ceny na 0,002 USD za každých 1000 tokenů nebo přibližně 750 slov.

Od prosince 2022 se jedná o snížení o 90 %. Model ChatGPT byl vytvořen pomocí GPT-3.5 Turbo modelu a může být upraven pro jiné ne-chatové aplikace s minimálními změnami v kódu.
OpenAI zrušil svou předběžnou politiku pro recenzi, která vyžadovala, aby vývojáři indikovali, jak plánovali model použít před jeho začleněním do své aplikace. Nejnovější model, gpt-3.5-turbo, bude podporován do června a nová stabilní verze gpt-3.5-turbo také brzy vyjde.

ČTĚTE TEĎ: GPT 4 vstup obrázků

Plán „Plať, jak jezdíš“

OpenAI nabízí plán Pay as You Go, který je zároveň pohodlný a dostupný. S nejnovějšími modely ChatGPT 3.5 Turbo API mohou uživatelé očekávat cenu $0,002 za 1 000 tokenů. To se překládá jen na několik dolarů měsíčně, dokonce i při velkém využívání. Pro začátek potřebují uživatelé sadu API klíčů, které jsou jedinečné pro jejich účet a mohou být přidány do libovolné aplikace ChatGPT třetí strany.

Po přihlášení k plánu na OpenAI fakturační stránce mohou uživatelé nastavit omezení využití, aby předešli neočekávaným poplatkům.

Je API ChatGPT zdarma?

API ChatGPT není součástí předplatného ChatGPT Plus, avšak není ani zdarma. API má vlastní cenu.

Existuje API pro ChatGPT?

Ano, OpenAI oznámilo zprovoznění svého API v prvním čtvrtletí roku 2023.

Související články

Zobrazit více >>