Jak stáhnout ChatGPT pro Windows 10 zdarma

Pokud preferujete používat Google Chrome jako váš prohlížeč, budete potěšeni, že můžete také přidat ChatGPT jako nativní aplikaci pomocí funkce "Vytvořit zástupce" v Chrome. To vám umožní vychutnat si výhody samostatné aplikace ChatGPT, nabízející zdokonalený a poutavý zážitek s chatbotem AI. V tomto článku vás provedeme kroky, jak stáhnout ChatGPT pro Windows 10 zdarma, zajistíme tak bezproblémový a účinný interakce s chatbotem.

Jak stáhnout a nainstalovat aplikaci Chat GPT na Windows 10

Chcete-li stáhnout a nainstalovat ChatGPT na svůj počítač se systémem Windows, postupujte podle následujících rychlých kroků:

  1. Stáhněte si nejnovější instalátor ChatGPT z tohoto odkazu na Githubu: https://github.com/lencx/ChatGPT/releases/download/v0.12.0/ChatGPT_0.12.0_windows_x86_64.msi.
  2. Dvakrát klikněte na stažený soubor .msi, abyste ho otevřeli a spustili proces instalace. Na rozhraní nastavení ChatGPT klikněte na tlačítko Další, abyste pokračovali. Potom na další stránce vyberte umístění pro instalaci ChatGPT.
  3. Klepnutím na tlačítko Instalovat spustíte proces instalace. Pokud uvidíte rozhraní UAC (Kontrola uživatelských účtů), klepněte na tlačítko Ano, abyste pokračovali.
  4. Instalace by měla být dokončena rychle. Pokud chcete ChatGPT spustit okamžitě, zaškrtněte možnost Spustit ChatGPT v dolní části okna Dokončení průvodce nastavením ChatGPT a poté klepněte na tlačítko Dokončit. Pokud jej chcete otevřít později, nechte políčko nezaškrtnuté a klikněte na tlačítko Dokončit.

Také se podívejte na: Jak stáhnout ChatGPT aplikaci pro Android, iPhone & PC

Přizpůsobení a spuštění aplikace ChatGPT na Windows 10

Nyní, když je ChatGPT nainstalován jako aplikace pro Windows, pojďme prozkoumat některé možnosti přizpůsobení a naučit se, jak ji spustit.

  1. Po instalaci se aplikace ChatGPT automaticky spustí. Najdete ji v nabídce Start nebo ji vyhledáte pomocí vyhledávacího baru ve Windows.
  2. Aby byla aplikace snadno dostupná, můžete ji připnout na hlavní panel nebo do nabídky Start. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu aplikace, vyberte „Připnout na hlavní panel“ nebo „Připnout do nabídky Start“ a aplikace bude umístěna na požadovaném místě.
  3. Kromě toho můžete vytvořit zástupce na ploše pro ještě rychlejší přístup. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu aplikace a vyberte „Vytvořit zástupce“. Zástupce bude umístěn na ploše.
  4. Pokud chcete, aby se aplikace ChatGPT automaticky spouštěla po přihlášení k vašemu zařízení, přejděte do nastavení aplikace a povolte možnost „Automatické spouštění při přihlášení k zařízení“.

Prozkoumání aplikace ChatGPT v systému Windows 10

S ChatGPT nainstalovanou jako aplikace pro Windows se nyní můžete těšit na její funkce a schopnosti. Zde jsou některé důležité body, na které je třeba myslet:

  1. Podobně jako v webové verzi, může ChatGPT vyžadovat následné přihlášení, pokud vaše relace vypršela. Stačí zadat své přihlašovací údaje a pokračovat v používání aplikace.
  2. ChatGPT aplikace zdědila některé funkce prohlížeče. Abyste k nim mohli přistupovat, klikněte na tlačítko s třemi tečkami v rámci aplikace a prozkoumejte sekci "Více nástrojů". Zde najdete možnosti jako je tisk, přehrávání médií na zařízení, zoomování a kopírování odkazů.
  3. Využijte funkci vyhledávání aplikace pro rychlé nalezení a obnovení předchozích konverzací, nebo konkrétních informací.
  4. Zapojte se do konverzací s ChatGPT a prozkoumejte širokou škálu úkolů, které vám může pomoci vyřešit. Od odpovědí na otázky po poskytování doporučení, ChatGPT je vaším AI společníkem pro různé úkoly.

Odinstalování aplikace ChatGPT pro Windows 10

Pokud se někdy rozhodnete odstranit aplikaci ChatGPT pro Windows 10 ze svého počítače, postupujte následujícím jednoduchým krokům:

  1. Stiskněte na klávesnici klávesu Windows a otevřete tak nabídku Start.
  2. Do vyhledávacího pole napište "ChatGPT", abyste aplikaci našli.
  3. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu aplikace ChatGPT a vyberte položku "Odinstalovat".
  4. Potvrďte odinstalování kliknutím na tlačítko "Odinstalovat" v dialogovém okně, které se objeví.

Následováním těchto kroků můžete snadno odebrat ChatGPT Windows aplikaci ze svého zařízení kdykoli budete chtít.

Odemknutí síly ChatGPT s Microsoft Edge

Microsoft Edge nabízí fantastickou funkci s názvem „Instalovat tuto stránku jako aplikaci“, která vám umožní spouštět webové stránky jako samostatné nativní aplikace pro Windows. To znamená, že můžete přeměnit webovou aplikaci ChatGPT na aplikaci, která funguje nezávisle, bez zbytečných prvků jako jsou záložky a oblíbené položky. Zde je postup:

  1. Začněte tím, že otevřete stránku ChatGPT v prohlížeči Microsoft Edge a přihlásíte se pomocí svých údajů.
  2. Na stránce klikněte na ikonu menu s třemi tečkami v pravém horním rohu okna prohlížeče. Tím otevřete rozevírací nabídku s různými možnostmi.
  3. Z nabídky vyberte položku „Aplikace“ a poté zvolte volbu „Nainstalovat tento web jako aplikaci“. Tímto krokem se zobrazí vyskakovací okno.
  4. V okně zadejte jméno aplikace. Například můžete napsat „ChatGPT“. Přiřazení názvu usnadní pozdější vyhledávání nainstalované aplikace.
  5. Pokud chcete použít vlastní ikonu pro aplikaci, klikněte na tlačítko „Upravit“ pod „Nainstalovat aplikaci“ a vyberte ikonu ze svého počítače. Pokud si přejete, můžete však ponechat výchozí ikonu.
  6. Po zkontrolování jména a ikony klikněte na tlačítko „Instalovat“ a počkejte, až Windows dokončí proces instalace.
  7. Po dokončení instalace se aplikace ChatGPT spustí automaticky. Nyní si můžete zvolit, zda chcete aplikaci připnout na panel úloh nebo do nabídky Start, vytvořit zástupce na ploše a dokonce povolit automatické spuštění při přihlášení k zařízení. Vyberte své preferované možnosti a klikněte na tlačítko „Povolit“.
  8. Blahopřejeme! Nyní můžete přistupovat k aplikaci ChatGPT jako k jakékoli jiné aplikaci na vašem počítači. Pokud se session vyprší, musíte se znovu přihlásit, abyste mohli nadále využívat služeb chatbota. Jakmile jste přihlášení, můžete se volně angažovat v rozhovorech nebo prozkoumat vzrušující možnosti, které ChatGPT nabízí.

Také si přečtěte: Jak používat ChatGPT na Windows

Chrome: Váš vstupní bod do ChatGPT jako zkratka

Pokud preferujete používat Google Chrome, nemusíte se obávat; nabízí také pohodlný způsob, jak přidat ChatGPT jako zástupce a použít ho jako nativní aplikaci. Zde je krok za krokem návod, jak toho dosáhnout:

Přidání ChatGPT jako zkratky v Chrome

Google Chrome nabízí jednoduchou metodu, jak přidat jakoukoli webovou stránku jako zástupce a používat ji jako nativní aplikaci. Takto můžete přidat ChatGPT jako zástupce za použití Chrome:

  1. Otevřete prohlížeč Google Chrome a přejděte na stránku ChatGPT. Pokud je požadováno, přihlaste se ke svému účtu.
  2. Klikněte na tříbodové menu umístěné v pravém horním rohu prohlížeče.
  3. Z nabídky vyberte možnost "Více nástrojů" a poté zvolte "Vytvořit zástupce".

Nyní jste úspěšně vytvořili zkratku pro ChatGPT pomocí prohlížeče Google Chrome. Zkratku ChatGPT můžete najít a spustit ze své nabídky Start. Pokud si přejete, můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na zkratku a vybrat možnost připnout ji na nabídku Start nebo na lištu úloh pro rychlý a snadný přístup.

Přizpůsobení klávesové zkratky ChatGPT

Po zahájení procesu vytváření zástupce můžete upravit zástupce ChatGPT podle svých představ. Postupujte následujícím způsobem, abyste přizpůsobili zástupce:

  1. V okně „Vytvořit zástupce“ zadejte název zkratky, například „ChatGPT“.
  2. Aby byla zajištěna nejlepší uživatelská zkušenost, vyberte možnost „Otevřít jako okno“. Tato volba umožní otevření zkratky ChatGPT v samostatném okně namísto nové karty v prohlížeči Chrome.
  3. Kliknutím na tlačítko „Vytvořit“ dokončete proces.

Přístup ke zkratkové klávese ChatGPT

Po vytvoření zástupce ChatGPT bude jeho přístup snadný. Zde je jak můžete otevřít zástupce ChatGPT z nabídky Start a přidat ho na úkolovou lištu:

  1. Otevřete nabídku Start na vašem zařízení s Windows.
  2. Najděte zástupce ChatGPT a klikněte pravým tlačítkem myši na něj.
  3. Zvolte možnost "Připnout na start" nebo "Připnout na úkolovou lištu" pro rychlý a pohodlný přístup.

Odinstalování zástupce ChatGPT pro Chrome

Pokud se rozhodnete odebrat zástupce ChatGPT Chrome z vašeho zařízení Windows, postupujte podle těchto kroků:

  1. Stiskněte na klávesnici klávesu Win.
  2. Napište "ChatGPT" pro nalezení zástupce Chrome.
  3. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu zkratky ChatGPT.
  4. V kontextovém menu zvolte "Odinstalovat".

Okno Ovládacího panelu se otevře a zobrazí se aplikace ChatGPT. Potvrďte akci kliknutím na tlačítko „Odinstalovat“ a zástupce Chrome pro ChatGPT bude odstraněn z vašeho zařízení

Zlepšete svůj uživatelský zážitek s aplikací ChatGPT pro Windows 10

Přidání ChatGPT jako aplikace Windows přináší mnoho výhod, umožňuje vám přistupovat k službám chatbota přímo z vašeho pracovního plochy. Spuštěním ChatGPT pomocí Microsoft Edge nebo Google Chrome se můžete těšit na uživatelsky přívětivější a bezproblémové rozhraní, což vám poskytuje svobodu zaměřit se výhradně na rozhovory a úkoly před sebou.

Teď už víte, jak spustit ChatGPT jako aplikaci pro Windows 10 pomocí těchto prohlížečů. Využijte plně této schopnosti a prozkoumejte rozsáhlé možnosti ChatGPT. Zapojte se do významných konverzací, hledejte pomoc nebo rozvíjejte svou kreativitu s mocí AI na dosah ruky.

Pamatujte si, že proces se může mírně lišit v závislosti na vaší verzi nebo aktualizaci prohlížeče, ale hlavní kroky by měly zůstat konzistentní. Využitím těchto technik můžete optimalizovat své uživatelské zkušenosti a odemknout plný potenciál aplikace ChatGPT na Windows 10.

Související články

Zobrazit více >>
  • Jak vytvořit ChatGPT Plugin

    Naučte se vytvářet plugin ChatGPT a dostanete své konverzace na další úroveň. S krok za krokem vedením vytvořte API, vytvořte manifest pluginu, zaregistrujte plugin a aktivujte ho.

  • Jak vytvořit Slack bota s ChatGPT pomocí Zapieru

    Naučte se, jak vytvořit dva různé typy ChatGPT Slack botů, které vám umožní přistupovat k síle umělé inteligence, aniž byste museli opustit Slack.

  • Jak je Chat GPT trénován?

    Chat GPT je školený na velké množství dat, což mu dává schopnost odpovědět na zdánlivě cokoli, co se ho zeptáte, nicméně, má svá omezení.