Jak trénovat ChatGPT na vašich vlastních datech? Průvodce tvorbou vlastního AI Chatbota

544209384_jarvis-ai-chatbot-sitting-on-a-computer-and-helpin_xl-beta-v2-2-2.png

Někdy jste chtěli propustit svého vnitřního Tonyho Starka?

No přesněji řečeno nevytvořit J.A.R.V.I.S., ale cizí AI chatbot, který zná podrobnosti vašeho podnikání jako svojí digitální ruku.

Mluvíme o super chytrém ChatGPT chatbotovi, který dokonale rozumí každému jedinečnému aspektu vaší firmy, zatímco neúnavně zvládá zákaznické dotazy celý den a noc.

Ano, čtete správně! Nyní můžete trénovat ChatGPT na svých vlastních datech a vytvořit vlastního AI chatbota pro své podnikání.

Podsedněte si pro vzrušující dobrodružství do světa umělé inteligence, kdy odhalíme fascinující techniky, nástroje a tipy potřebné pro vytvoření vašeho vlastního chatbota ChatGPT, který může potenciálně zrevolutionizovat váš způsob interakce s návštěvníky vašich webových stránek.

Tak stranou, Jarvisi!

Budoucnost AI chatbotů je tady a začíná vašimi daty

Co je ChatGPT?

ChatGPT (zkráceně Chatbot Generative Pre-trained Transformer) je revoluční jazykový model vyvinutý společností OpenAI. Je navržen pro generování lidských odpovědí v přírodním jazyce zpracování (NLP) aplikacích, jako jsou chatboti, virtuální asistenti a další.

V jádru ChatGPT leží pokročilá architektura GPT, která mu umožňuje porozumět kontextu, generovat relevantní odpovědi a dokonce produkovat kreativní výstupy v různých formátech, jako jsou texty, úryvky kódu nebo odrážky. Síla ChatGPT spočívá v jeho rozsáhlé znalostní bázi, nashromážděné z rozsáhlé předškolní přípravy na obrovském datovém souboru textů z internetu.

V kostce, ChatGPT je jazykový model řízený umělou inteligencí, který dokáže s neobyčejnou přesností a koherencí porozumět uživatelskému vstupu a na něj reagovat, což ho dělá významným hráčem v oblasti konverzační umělé inteligence.

chatGPT.png

Co je to vlastní AI ChatGPT Chatbot?

Chatbot Custom AI ChatGPT je brilantní spojení OpenAI pokročilého jazykového modelu - ChatGPT - vytvořeného speciálně pro vaše potřeby podnikání. Natrénování ChatGPT na vašich vlastních datech znamená mít personalizovanou verzi ChatGPT, která byla napájena vašimi unikátními daty - jako jsou politiky vaší firmy, produkty, služby a často kladené otázky - a stává se tak virtuálním asistentem vaší firmy, který ji promění v ničím neomezené tajné velení superhrdinů.

Tento personalizovaný chatbot pomocí ChatGPT může sloužit jakémukoliv odvětví, ať už se jedná o zdravotnictví, maloobchod nebo realitní trh, dokonale se přizpůsobí potřebám zákazníka a očekáváním společnosti.

Proces zahrnuje doladění a trénink ChatGPT na vašem specifickém datovém souboru, včetně textových dokumentů, často kladených otázek, základů znalostí nebo záznamů zákaznické podpory. Trenování tohoto chatbota umožňuje jeho kontextové povědomí o doméně vašeho podnikání a zajištění toho, aby mohl vést smysluplné a přesné konverzace s uživateli.

Krása těchto vlastních chatbotů AI ChatGPT spočívá v jejich schopnosti se učit a přizpůsobovat se. Mohou být kontinuálně aktualizovány novými informacemi a trendy, jak roste nebo se vyvíjí vaše podnikání, což jim umožňuje zůstat relevantní a efektivní při řešení dotazů zákazníků.

Už nejsou ty časy statických, univerzálních chatbotů s obecnými a nevhodnými odpověďmi. Vlastní chatboty AI ChatGPT změňují způsob, jakým firmy přistupují k interakci a zážitku zákazníků, čímž to dělají mnohem interaktivnější, personalizovanější a efektivnější.

✋Hej! Počkejte na chvíli. ChatGPT je určitě úžasný, ale má své nevýhody, jako generování zastaralých dat. Pokud vás zajímají nástroje, které mohou tuto nevýhodu ChatGPT překonat, podívejte se nyní na alternativy k ChatGPT!

5 důvodů, proč potřebujete chatbota s vlastním školením ChatGPT AI

První věc, která se vybaví při diskusi o AI chatbotech, je zákaznická podpora. Ale víte co? Tyto vlastní chatboti trénovaní ChatGPT mohou dělat mnohem víc. Pojďme se na některé z nich podívat:

1. Zlepšení vašeho zážitku zákazníka

Představte si, jak vaši zákazníci procházejí vaši webovou stránku a náhle se setkají s přátelským chatbotem AI, který je ochoten jim pomoci lépe pochopit váš obchod. Ve skvělé a zajímavé konverzaci dostanou všechny relevantní informace, které potřebují. To je to, co umí vlastní ChatGPT AI chatbot vyškolený na míru.

Vidíte, integrováním inteligentního asistenta AI, vycvičeného v ChatGPT, na vaši webovou stránku, zvyšujete celkovou zkušenost zákazníka.

Zde máte informaci: AI chatbot trénovaný s ChatGPT může zvládnout složité konverzace a zajistit, že návštěvníci vašich webových stránek dostanou přesné odpovědi, které chtějí. Je to jako mít k dispozici znalého lidského asistenta.

2. Jak chytit potenciální zákazníky jako profesionál

Zintegrujte na své webové stránky AI poradce a bude se chovat jako zkušený přítel, jemně uživatelům pomáhající se navigovat na Vašem webu.

Představte si, že provozujete realitní byznys. Zvědavý zákazník narazí na Vaše webové stránky, hledající nejlepší čtvrti pro nákup nemovitostí v San Francisku. Namísto nechání je plout samotné po širokém moři obsahu, Váš AI chatbot uskočí do akce a poskytuje jim velmi potřebné informace o nejvhodnějších oblastech na základě jejich preferencí a rozpočtu.

Ale to nekončí!

Váš vlastní ChatGPT AI chatbot není pouze informačním zdrojem; je také superhvězdou generující potenciální zákazníky! Po pomoci zákazníkovi během fáze výzkumu ví, kdy učinit krok dopředu a navrhne domluvení schůzky s Vámi (nebo s Vaším realitním agentem), aby proces posunul o krok dál.

Tímto způsobem nejen, že nabízíte cenné informace, ale také snadno získáváte potenciální zákazníky s pomocí svého AI poradce. Zákazník obdrží personalizované vedení a vy získáte potenciální nového klienta - je to výherní scénář pro oba!

Screen28.png

3. Udržet zákazníky zapojené do vašeho podnikání

Mít zapojené zákazníky nebo návštěvníky vašich webových stránek je klíčové v dnešním rychlém světě. Jde o to zajištění toho, aby byli poskytnuti hravé fakty a relevantní informace, přizpůsobené jejich zájmům. Představme si okamžik, kdy vaše webové stránky nabízejí širokou škálu lahodných kuchařských receptů.

Jeden čtenář narazí na blogový příspěvek popisující kroky k přípravě lahodného dortu bez vajec. Zatímco prohlíží recept, vaše ChatGPT AI chatovacího robota se spouští s odvážnou zprávou: "Věděli jste, že můžete udělat dort bez vajec jen s použitím banánu? Klepněte sem pro více informací!" Zaujatý, čtenář vezme háček a najde se přenesen do dalšího z vašich blogových příspěvků.

Výsledky: na vašich webových stránkách stráví mnohem delší dobu.

4. Zlepšit vnitřní zaměstnanecký zážitek

Nyní můžete trénovat vlastní chatbot ChatGPT s veškerými důležitými informacemi o vaší organizaci, jako jsou politiky volna, povýšení, náborové podrobnosti a další, abyste si mohli vytvořit vlastní AI chatbot pro vaše zaměstnance.

Tento chytrý chatbot umí plynule fungovat jako HR pracovník, který vaše zaměstnance vede a poskytuje jim všechny potřebné informace. Takže místo toho, aby zaměstnanci trávili hodiny hledáním firemních dokumentů nebo čekáním na odpovědi e-mailem od týmu HR, mohou jednoduše komunikovat s tímto chatbotem a získat potřebné odpovědi.

5. Pro zdokonalení vaší zákaznické podpory

Nemůžeme přehlížet nejpopulárnější aplikaci vlastního tréninku ChatGPT AI chatbota: vytvoření vlastního zákaznického support agenta!

Chatbot s AI ChatGPT, školený na míru, dokonale rozumí vašemu podnikání a je speciálně přizpůsoben pro uspokojení potřeb vašich zákazníků. To znamená, že se dokáže vypořádat s dotazy, poskytnout pomoc a stát se nezbytnou součástí vašeho týmu zákaznické podpory.

Má schopnost učit se z vašich konkrétních dat, což z něj činí vysoce přizpůsobivé a stále se zlepšující řešení pro vaši firmu. V podstatě se stává virtuosovým zákaznickým servisem, který nikdy neumdlévá.

👉 Hledáte další tvůrce AI chatbotů? Tyto tvůrci AI chatbotů stojí za zkoumání!

Vytvoření vlastního chatbota trénovaného na ChatGPT pomocí API

Nyní, když víte, co dokáže vlastní ChatGPT-trénované AI chatbot builder, pojďme prozkoumat, jak ChatGPT natrénovat k vytvoření jednoho!

Řeč je o vytvoření plnohodnotného chatbota pro databázi znalostí, se kterým můžete komunikovat.

Zde je krok za krokem postup, jak vytvořit svůj vlastní AI chatbota s funkcemi ChatGPT...

⚠️Varování: Následující postup je velmi technický a vyžaduje znalost kódování. Pokud chcete vědět, jak postavit no-code ai chatbot, pak se posuňte dolů, abyste našli jiný snadný a netechnický způsob!

Příprava vašeho chatbota AI ChatGPT na míru: Nastavení softwarového prostředí

Nejprve a především budete potřebovat nastavit softwarové prostředí na svém počítači pro trénování ChatGPT AI chatbota na míru. Zde je proces

Krok 1 - Instalace Pythonu

Abyste mohli začít, nainstalujte Python na svůj počítač. Můžete si jej stáhnout z oficiální webové stránky Python. Spusťte instalační soubor a ujistěte se, že je zaškrtnuto "Přidat Python.exe do PATH", protože je to klíčové.

Screenshot-2023-05-04-at-3.34.25-AM.png

Krok 2 - Aktualizujte Pip

Python obsahuje balíčkovací manager zvaný Pip, který vám umožní instalovat Python knihovny. Jelikož je Pip instalován spolu s Pythonem, upgradeujte ho na nejnovější verzi pomocí terminálu na vašem počítači s Windows nebo příkazové řádky na macOS.

Krok 3 - Instalace základních knihoven

Nyní je čas nainstalovat klíčové knihovny, které pomohou trénovat vašeho vlastního chatbota s umělou inteligencí. Nejprve nainstalujte OpenAI knihovnu, která bude sloužit jako velký jazykový model (LLM) pro trénování a vytváření vašeho chatbota.

Dále nainstalujte GPT Index (také nazývaný LlamaIndex), který umožňuje LLM připojení k vaší znalostní bázi. Nyní nainstalujte PyPDF2, který pomáhá analyzovat soubory PDF, pokud je chcete použít jako zdroj dat. Kromě toho nainstalujte PyCryptodome.

Nakonec nainstalujte knihovnu Gradio pro vytvoření jednoduchého uživatelského rozhraní pro interakci s naučeným AI chatbotem.

Krok 4 - Stáhněte si editor kódu

Pro úpravy kódu budete potřebovat editor kódu. Pro Windows doporučujeme Notepad ++. Pokud se vyznáte v silnějších IDE, můžete použít VS Code na jakékoli platformě nebo Sublime Text na macOS a Linuxu.

Screenshot-2023-05-04-v-3.42.32-OD.png

Získejte svůj OpenAI API klíč a naučte svého vlastního AI chatbota ChatGPT

Před tím, než začnete trénovat a vytvářet chatbota s umělou inteligencí, který využívá vlastní znalostní báze, budete potřebovat API klíč od OpenAI. Tento klíč vám umožní přístup k modelu OpenAI, který analyzuje vaše vlastní data a vyvozuje z nich závěry.

  1. Vytvořte účet na OpenAI nebo se přihlaste, pokud již máte účet.
  2. Klikněte na svůj profil v pravém horním rohu a z nabídky vyberte "Zobrazit API klíče".
  3. Vyberte "Vytvořit nový tajný klíč" a zkopírujte API klíč. Protože později nebudete moci celý klíč zkopírovat nebo zobrazit, uložte ho ihned do souboru s čistým textem.
  4. Nakonec udržujte svůj API klíč v tajnosti - je soukromý a určený pouze pro váš účet. Pokud je to potřeba, můžete smazat API klíče a vytvořit nové, a to až do pěti kusů.
Screenshot-2023-05-04-ve-3.49.29-rano.png

Nyní trénujte ChatGPT na vašich vlastních datech

Po nastavení vašeho softwarového prostředí a připraveném klíči OpenAI API, je čas trénovat vašeho chatbota AI na vlastních datech. Můžete použít model "gpt-3.5-turbo" nebo "gpt-4." Zde je, co dělat dál:

  1. Vytvořte složku "docs" a přidejte do ní vaše školicí dokumenty (textové, PDF, CSV nebo SQL soubory). Zpočátku používejte menší soubory (< 100 MB), abyste se zvykli na postup.
  2. Otevřete editor kódu (například Notepad ++), napište kód a uložte jej jako app.py ve stejné složce jako složka "docs". Nahraďte text "Your API Key" v kódu vygenerovaným klíčem API z OpenAI. Uložte změny.
  3. Spusťte kód v terminálu, aby byly zpracovány dokumenty a vytvořen soubor "index.json".
  4. Po zpracování je vygenerována místní URL. Zkopírujte a vložte jej do svého webového prohlížeče, abyste mohli přistupovat ke svému vlastnímu školenému ChatGPT AI chatbotovi.

Hotovo! Pokládejte svému chatbotovi otázky a získejte na základě poskytnutých dat odpovědi.

Screenshot-2023-05-04-at-3.55.36-AM.png

Uf!

Nebylo to příliš složité?

Celý proces vytváření vlastního ChatGPT-školeného stavebního bloku AI chatbotu od základů je ve skutečnosti dlouhý a nervy drásající.

A pokud jste někdo bez znalosti kódování, může to být pro vás ještě obtížnější.

Nemějte obavy. Máme již připravený jednoduchý způsob, jak si můžete vytvořit vlastní AI ChatGPT Chatbot, kterého můžete během několika minut upravit a přizpůsobit si ho, aniž byste museli použít jediný řádek kódu!

Držte se pevně, a pozdravte...

Botsonic: Vlastní AI chatovací robot ChatGPT

Botsonic, revoluční nástroj pro tvorbu chatbotů pomocí AI bez nutnosti kódování, od Writesonic, mění svět zákaznické zkušenosti a zapojování!

V současnosti můžete vytvářet hyperinteligentní konverzační zkušenosti s umělou inteligencí pro návštěvníky vaší webové stránky během několika minut bez potřeby jakékoli znalosti programování. Tento průlomový chatbot podobný ChatGPT umožňuje uživatelům využívat sílu GPT-4 a zpracování přirozeného jazyka k vytváření přizpůsobených AI chatbotů, které řeší různé použití případů bez technických znalostí.

Jednoduše řečeno, KDOKOLI teď může postavit chatbota s umělou inteligencí a integrovat ho na svůj web pomocí vložitelného kódu.

Vstupte do světa Botsonic a odhalte revoluční přístup k interakcím se zákazníky a dynamickým uživatelským zážitkům.

Trénujte ChatGPT na své znalostní bázi

Botsonic plně chápe a zapamatovává si poskytnuté informace, aby mohl pomoci vašim zákazníkům s jejich dotazy co nejpřirozenějším způsobem.

Můžete si vytvořit personalizovaného chatbota ChatGPT pro své podnikání tak, že Botsonicu poskytnete svá data dvěma způsoby:

Dokumenty

Nahrajte své soubory nápovědy nebo jakoukoli dokumentaci související s politikou vaší společnosti, návratovou politikou, pravidly pro doručení produktů atd. ve formátu PDF, PPT, PPTX, DOC a DOCX.

URL adresy

Také můžete nahrát informace o svém podnikání pomocí kopírování a vkládání odkazů na vaše webové stránky. Botsonic umí získat informace z hlavní domény, subdomény a také z jen jedné webové stránky (URL).

Přizpůsobte ChatGPT vaší značce

Vytvořte plynulou a konzistentní značkovou identitu s Botsonicem tím, že přizpůsobíte každý aspekt svého AI chatbota tak, aby souhlasil s vizuální identitou vaší značky.

Abyste posunuli svého chatbota ChatGPT na další úroveň, Botsonic nabízí následující možnosti přizpůsobení:

  1. Pojmenujte vašeho chatbota s umělou inteligencí - Dejte vašemu chatbotovi jméno vaší firmy v sekci Customization pod polem "Company Name".
  2. Vyberte barvy vaší značky - Přizpůsobte si Botsonic na vašich webových stránkách vybíráním specifických barev vaší značky z nabídky Chatbot color. Barvy také můžete zkopírovat a vložit jejich kód.
  3. Přidejte drzá hesla - Napište nápadné heslo pro váš chatbot, který uživatele nasměruje k akci (například - Let's talk nebo Up for a quick chat?).
  4. Osobní dotek vítací zprávou - Nastavte srdečné vítáním zprávu, která přivítá návštěvníky vašich webových stránek.
  5. Přidejte logo vaší značky a obrázek chatbota - Přidejte vaše logo značky a přátelský obrázek chatbota, který se objeví na vašem widgetu na ChatGPT.
  6. Zvolte si svou oblíbenou ikonu - Vyberte si z nabízených stylových tlačítek v sekci Button style tu, která nejlépe odpovídá vašim webovým stránkám.
  7. Přidejte kontaktní informace - Zadejte svůj e-mail, aby mohli vaši návštěvníci využít vaši další podpory.
  8. Doporučení dotazů - Pro lepší orientaci vašich návštěvníků na vašich webových stránkách přidejte nějaké příkladové dotazy zde. Doporučujeme uvést nejčastěji kladené otázky.

Zintegrujte s procesem snadného nastavení bez kódu

Nastavení Botsonic nevyžaduje žádné znalosti programování! Jakmile si nastavíte svého vlastního ChatGPT AI chatbota, Botsonic vygeneruje:

  1. Kód pro vložení - Zdarma k dispozici i na zkušebním předplatném.
  2. Použitím našeho API klíče - Dostupné pouze na prémiových plánech.

Jak nastavit a integrovat vlastní chatbota Botsonic AI?

Nastavení Botsonicu je opravdu snadné a trvá pouze několik minut. Nechcete se nechat vést 4 kroky a zdarma začít používat tento chatbot s umělou inteligencí?

Krok 1 - Přejděte na Writesonic

Botsonic je součástí Writesonic a k němu můžete přistupovat prostřednictvím řídicího panelu Writesonic. Pokud ještě nemáte účet v Writesonic, vytvořte si nyní účet ZDARMA.

Po otevření Writesonic dashboardu se přesuňte na Botsonic. Mohli byste také použít vyhledávací lištu k usnadnění hledání.

Krok 2 - Nahrajte svou databázi znalostí

Nyní nahrajte své dokumenty a odkazy v sekci "Nahrání dat". Můžete nahrát více souborů a odkazů a Botsonic je všechny přečte a porozumí jim.

Krok 3 - Nastavení personalizace a přizpůsobení

Aby váš vlastní chatbot s umělou inteligencí odrážel vaši značku, můžete mu dát vaše jméno, barvy, logo, obrázek chatbota a ikonu. Také můžete přidat uvítací zprávu pro vaše návštěvníky a několik návrhů na dotazy pro lepší orientaci. Klikněte na „Aktualizovat“, až budete hotovi.

Krok 4 - Integrujte s vaším webovým místem

Botsonic vytvoří pro vás jedinečný kód nebo klíč API, který můžete snadno zkopírovat a vložit do kódu vašich webových stránek. Pro více informací o tom, jak a kde vložit váš embedovatelný skript nebo klíč API, přečtěte si náš Botsonic návod k použití.

Bylo to super snadné, že ano?!

Během 4 kroků můžete vytvořit, trénovat a integrovat svého vlastního chatbota poháněného ChatGPT na svůj web.

Zanechte tradiční způsob a přejděte na AI chatbot builder bez kódu, který vám může ušetřit spoustu času a úsilí.

Často kladené dotazy

Je k dispozici bezplatný ChatGPT Chatbot Builder s umělou inteligencí?

Na trhu je k dispozici několik tvůrců AI chatbotů, ale pouze jeden z nich vám nabízí sílu ChatGPT s nejnovějšími generacemi. Jmenuje se Botsonic a je k dispozici k vyzkoušení zdarma na Writesonic.

Můžete zkontrolovat nejlepších 9 nástrojů na vytváření no-code AI chatbotů, které můžete vyzkoušet v roce 2023.

Můžete napájet data ChatGPT?

Ano, proč ne?! Můžete nakrmit ChatGPT vašimi vlastními daty pomocí API od OpenAI. Je to však dlouhý a složitý proces. Existuje i jednoduchý způsob bez kódu. Navštivte nyní Writesonic a vytvořte si zdarma chatbota umělé inteligence vyškoleného pomocí ChatGPT bez programování.

Mohu použít ChatGPT jako chatbota?

Pomocí nástroje Botsonic, což je AI chatbot builder bez nutnosti kódování, můžete na svých webových stránkách využít ChatGPT jako chatbota. Jedná se o trénování ChatGPT na vašich vlastních datech.

Jak importuji data do ChatGPT?

Chcete-li svá data importovat do ChatGPT, potřebujete klíč API od OpenAI, který můžete použít k vytvoření vlastní verze ChatGPT. Poté s trochou kódu můžete snadno importovat data do vaší verze přizpůsobitelného ChatGPT. Pokud však potřebujete nástroj, který dělá přesně totéž bez potřeby kódu, vyzkoušejte nyní Botsonic!

Související články

Zobrazit více >>