Jak používat ChatGPT jako Siri zkratku na svém iPhone nebo iPadu

obrázek15.jpg

Chcete přistupovat k ChatGPT na vašem iPhonu nebo iPadu? Každým použitím můžete v Safari sledovat webové stránky ChatGPT od OpenAI, ale pohodlnější volba je nastavit si Siri zkratku, která bude fungovat s umělou inteligencí. A místo pokusu o vytvoření vlastní takové zkratky jsou k dispozici pro stáhnutí a instalaci některé předem navržené.

Při mé zkoušce jsem si vyzkoušel tři různé Siri zkratky ChatGPT - SiriGPT, ChatGPT Siri a Siri Pro. Všechny fungovaly podobně a umožnily využívat sílu ChatGPT na iPhonu a iPadu.

Po nastavení zkratky ji můžete spustit několika různými způsoby. Můžete otevřít aplikaci Zkratky a klepnout na ikonu zkratky. Zkratku můžete přidat na plochu, kde je snadno dostupná. Navíc můžete zkratku spustit také tím, že řeknete Siri, aby ji aktivovala.

1. Získat API klíče

Vaším prvním krokem je získat potřebné klíče API od Open AI. Tyto klíče používá zkratka ChatGPT k odeslání vašich požadavků na službu ChatGPT a příjem odpovědí. Proces získání klíčů je stejný bez ohledu na to, kterou zkratku ChatGPT použijete.

Na svém iPhonu nebo iPadu otevřete Safari a přejděte na stránku Open AI platformy. Pokud ještě nemáte účet u OpenAI, klepněte na tlačítko pro registraci. Pokud máte již účet, klepněte na tlačítko pro přihlášení a přihlašte se. Klepněte na ikonu tří řádků v pravém horním rohu, posuňte se na konec nabídky Nastavení a zvolte svůj profil. Z nabídky profilu klepněte na Zobrazit API klíče.

obrázek14.jpg

2. Vytvořit nový tajný klíč

Na obrazovce API keys klepněte na tlačítko pro Vytvořit nový tajný klíč. Přidržte klíč, abyste vybrali celý řetězec, a poté klepněte na Kopírovat. Otevřete poznámku a vložte klíč. Pokud plánujete vyzkoušet více ChatGPT zkratek, vraťte se na stránku Open AI platform, klepněte na OK a poté klepněte na Vytvořit nový tajný klíč pro vytvoření dalšího klíče. Opakujte kopírování a vkládání.

obrázek3.jpg

Nyní se podíváme na každou z tří ChatGPT zkratek.

Jak používat SiriGPT

Získejte zkratku

Otevřete na vašem zařízení stránku SiriGPT zkratky a klepněte na tlačítko Získat zkratku. Na obrazovce zkratky klepněte na tlačítko pro Přidat zkratku. Zkratka se objeví ve Vlastnostech zkratky.

obrázek12.jpg

2. Přidat API klíč

Vraťte se k poznámce, do které jste vložili jeden nebo více klíčů pro API. Vyberte a zkopírujte jeden set klíčů. V aplikaci Shortcuts klepněte na ikonu tří teček pro zkratku SiriGPT. V poli textu odeberte frázi ADD API KEY HERE a poté vložte klíč API, který jste právě zkopírovali. Klepněte na Hotovo.

obrázek11.jpg

3. Spusťte SiriGPT

Klepněte na zkratku SiriGPT pro její spuštění. Poprvé, kdy tak učiníte, budete požádáni o povolení přístupu k rozpoznávání řeči. Klepněte na Povolit.

obrázek1.jpg

4. Položte otázku

Napište nebo vyslovte svůj požadavek. Když se objeví výzva ke spojení s api.openai.com, klepněte na Povolit. SiriGPT poté zobrazuje a vysloví odpověď. Kdykoli můžete klepnout na Hotovo. Klepněte na Hotovo, abyste zastavili chat. Klepněte na Zeptat se znovu, abyste položili další otázku.

obrázek4.jpg

Jak používat ChatGPT Siri

1. Získejte zkratku

Otevřete stránku ChatGPT Siri zkratky v Safari a klepněte na tlačítko pro Získat zkratku. Na obrazovce zkratky klepněte na tlačítko pro Přidat zkratku. Zkratka poté vyskočí v aplikaci Zkratky.

obrázek10.jpg

2. Přidat API klíč

Klepněte na ikonu tří teček pro zkratku. V textovém poli odstraňte frázi "Nahraďte toto svým vlastním klíčem API!" a vložte jeden z klíčů API, které jste zkopírovali z Open AI. Klepněte na hotovo.

obrázek7.jpg

3. Zeptejte se na otázku

Klepněte na zkratku ChatGPT. Zadejte svůj požadavek do textového pole nebo ho vyslovte klepnutím na ikonu mikrofonu klávesnice. Povolte ChatGPT připojení k api.openai.com. Odpověď se poté objeví na obrazovce.

obrázek 9.jpg

Jak používat Siri Pro

1. Získat zkratku

Otevřete stránku zkratky Siri Pro v prohlížeči a klepněte na tlačítko Získat zkratku. Na obrazovce se zkratkami klepněte na tlačítko Přidat zkratku. Zkratka se zobrazí v aplikaci Zkratky.

obrázek16.jpg

2. Přidat API klíč

Klepněte na ikonu tří teček v zástupném symbolu zkratky. V textovém poli odstraňte frázi "GENERATE & ADD YOUR API KEY HERE" a vložte klíč API, který jste zkopírovali z Open AI. Klepněte na hotovo.

obrázek5.jpg

3. Zeptejte se otázku

Klepněte na zkratku Siri Pro. Zadejte svůj požadavek do pole pro text nebo ho vyslovte klepnutím na ikonu mikrofonu na klávesnici. Povolte aplikaci Siri Pro, aby se připojila k api.openai.com. Zkratka výchozím nastavením pouze zaznamená odpověď. Pokud jste s funkcemi Siri shortcutů dostatečně zruční, můžete tuto funkci přenastavit tak, aby zobrazovala odpověď i na obrazovce.

obrázek2.jpg

Jak spustit zkratku z hlavní obrazovky

Místo spouštění zkratky přes aplikaci Zkratky ji můžete snadněji spustit přímo z domovské obrazovky.

1. Přidat na plochu

Aby jste to nastavili, podržte ikonu jednoho z ChatGPT zkratkových kláves a zvolte Sdílet. V nabídce Sdílet klepněte na volbu Přidat na plochu. Prohlédněte si název a ikonu zkratky a poté klepněte na tlačítko Přidat.

obraz6.jpg

2. Položte otázku

Klepněte na ikonu na domovské obrazovce a poté svůj požadavek vyjádřete mluveně nebo přes textové vstupní pole pro získání odpovědi.

obrázek13.jpg

Jak spustit zkratku pomocí Siri

Ještě rychlejší způsob je spustit zkratku pomocí Siri. Stačí říct: "Hej Siri [název zkratky]." Pokud Siri nerozumí, že chcete spustit zkratku kvůli zmatení s názvem, nejlepší možností je přejmenovat zkratku.

Abyste toho dosáhli, podržte to v aplikaci Zkratky a vyberte Přejmenovat v nabídce. Zvolte název, který nebude v konfliktu se stávajícím příkazem. Zkuste na Siri znovu zavolat. Požádejte o svůj požadavek mluveně nebo textově a čekejte na odpověď.

obrázek8.jpg

Související články

Zobrazit více >>