Učitelé používají ChatGPT více než studenti. Zde je proč:

obrazek-gettyimages-1259924678.jpg

ChatGPT's pokročilé technické schopnosti, včetně psaní a programování, se staly hlavní obavou pro budoucnost vzdělávacího systému. Lidé se obávají, že inteligence a široká dostupnost chatbotu AI podpoří podvod mezi studenty.

V překvapivém zvratu událostí ukazuje průzkum, že učitelé jej skutečně více používají než studenti.

Také: Jak funguje ChatGPT?

Studie Nadace rodiny Walton zjistila, že po pouhých dvou měsících od uvedení, 51% ze 1000 učitelů K-12 uvádí, že používalo ChatGPT, z toho 40% ho používá alespoň jednou týdně.

Pouze třetina studentů uvádí, že použila ChatGPT pro školu.

Učitelské povolání vyžaduje každodenní kreativitu. Když vejdeš do třídy, všechno od osnov až po rozmístění sedaček zrcadlí vizi učitele proměněnou v realitu.

ChatGPT je skvělý nástroj, který pomáhá rozvíjet tvůrčí myšlení.

Podle studie tři z deseti učitelů použili ChatGPT pro úkoly jako plánování vyučování, hledání kreativních nápadů pro hodiny a budování znalostí pro výuku.

S ChatGPT můžete diskutovat nápady a získat doporučení na základě vašeho vstupního zadání. Kreativní pomoc chatbota může být užitečná i mimo třídu, například pro každodenní nápady na cvičení, recepty na večeři, rande a další.

Také: ChatGPT produktivní triky: 5 způsobů, jak využít chatboty pro usnadnění vašeho života

Tři čtvrtiny učitelů uvedly, že věří, že ChatGPT jim může pomoci růst jako pedagogům. Dvě třetiny uváděly, že by raději, aby lidé trávili čas vytvářením řešení, jak integrovat ChatGPT do výuky a učení.

Tyto výsledky jsou v ostrém kontrastu s předchozími reakcemi pedagogů. Například dříve v tomto roce omezený přístup ke ChatGPT chatbotovi pro zaměstnance i studenty zavedl Oddělení vzdělání města New York.

Související články

Zobrazit více >>