ChatGPT pro tvorbu obsahu: Jak psát blog pomocí ChatGPT

obrázek20.png

Od vydání ChatGPT se klade otázka v hodnotě milionů v každé komunitě obsahu.

‘Může ChatGPT nahradit tvůrce obsahu?’

Někteří říkají, že je to snadné rozhodnutí, zatímco jiní trvají na tom, že svět stále potřebuje lidský dotek. My říkáme, že to je komplikovaná záležitost.

ChatGPT může nahradit ty spisovatele obsahu, kteří jen rychle projdou první stránku Google SERP a nepřinesou nic nového na stůl. Ale nemůže ukrást pozornost těm, kteří píší, aby přidali hodnotu a odpověděli na dotazy vyhledávačů. Ve skutečnosti může ChatGPT být užitečným nástrojem pro tyto prvotřídní spisovatele, poskytujícím podporu při výzkumu a generování nápadů. Zkrátka ti nejlepší, kteří znají způsob, jak ChatGPT použít pro tvorbu obsahu, budou vítězi v roce 2023.

Pro ty, kteří si např. nejsou jisti , co je Chat GPT,

ChatGPT od společnosti OpenAI je tepem přítomnosti.

Je to jazykový model trénovaný na velké databázi s pomocí hlubokého učení, který generuje text podobný lidskému na základě poskytnutých vstupů.

Jinak řečeno, je to úl odpovědí na všechny otázky.

Zjistěte jak používat ChatGPT a nejlepší případy použití ChatGPT.

Bohužel se nemůžete plně spolehnout na informace poskytované ChatGPT, protože nejsou aktualizovány v reálném čase. ChatGPT je trénován pouze do dat roku 2021.

obrázek15.png

Ale počkej, to není všechno. ChatGPT může komunikovat pouze prostřednictvím textu a nemůže generovat obrázky ani reagovat na hlasové příkazy. S přílivem milionů uživatelů je ChatGPT často vypnutý nebo přetížen kvůli obrovskému provozu.

Kontrolujte, zda může ChatGPT Plus překonat tyto omezení v našem podrobném srovnání: ChatGPT Plus vs ChatSonic.

Tak proč čekat, až bude ChatGPT fungovat hladce, když můžete rychle psát cenné blogové příspěvky s jeho nejlepší alternativou, ChatSonic?

  • Chatsonic vám pomáhá psát aktualizovaný obsah generováním faktických, relevantních a real-time informací, jelikož je integrován s Google daty.
  • S technologií Stable Diffusion+Dall-E Chatsonic může vytvářet unikátní AI obrázky a výtvarné umění, které doplňují váš obsah.
  • Hlasové příkazy a odpovědi Chatsonicu mohou být velkým časovým úsporníkem.
  • Také můžete generovat rychlé nápady na tweets, abyste mohli propagovat svůj blogový příspěvek na Twitteru pomocí Chatsonic Twitter bota @ChatsonicAI.
  • Integrujte své oblíbené nástroje pro tvorbu obsahu s Chatsonicem pomocí Chatsonic API. Ve skutečnosti můžete stavět nástroje ke zrychlení produkce obsahu odkazem na naše použití API.
  • Použijte Chatsonic chrome extension k zrychlení vašeho výzkumného a psacího procesu. Podívejte se na další chatGPT rozšíření a jejich nejlepší použití.
  • Prozkoumejte náhodné nápady na blogové příspěvky kdekoli s pomocí ChatGPT App pro Android.
  • Pro více AI podnětů se podívejte na Chatsonic bezplatný tržiště AI podnětů, které je knihovnou AI podnětů předložených ostatními uživateli.

Zkontrolujte porovnání Chatsonic vs ChatGPT pro podrobné informace.

I když mají nástroje jako ChatGPT úžasné schopnosti odpovědět na každou otázku pod sluncem, generování blogových příspěvků stále může být náročné. Chcete vědět proč?

Mohou nástroje jako ChatGPT psát celé blogové příspěvky? Může vám ChatGPT pomoci s tvorbou obsahu?

Průměrný počet slov v blogovém příspěvku se může pohybovat od 1200 do 2000 slov. Pokud se podíváte na obecné odpovědi nástrojů jako ChatGPT a ChatSonic, odpovídají zpravidla v rozsahu 300 až 600 slov.

Požádali jsme ChatSonic, aby napsal blogový příspěvek o 1500 slovech na téma "Jak zhubnout 10 kg za 3 měsíce?"

obrázek2.png

Generovalo to blogový příspěvek s pouhými 605 slovy, včetně nadpisu.

Poté jsme se zeptali ChatGPT, zda by mohl napsat blogový příspěvek o 1500 slovech. A byli jsme šokováni jeho upřímností.

obrázek23.png

Zatímco nástroje jako ChatGPT a ChatSonic nemusí psát účinné dlouhé články, skvěle si vedou s výzkumem obsahu, tvorbou obrysu a generováním krátkých obsahů pro sociální média.

Tentokrát jsme požádali ChatSonic, aby vytvořil předmětové řádky e-mailů pro onboardingovou e-mailovou sekvenci Writesonicu.

Ale máme stále řešení, jak psát dlouhé blogové příspěvky pomocí AI?

Samozřejmě! Generátor článků AI Writesonic je revoluční pomocník při psaní, který dokáže vytvořit výjimečně kvalitní obsah formátu long-form o délce až 2000 slov za méně než minutu. A to není vše, protože obsah je optimalizován pro vyhledávací algoritmy Googlu, takže se můžete spolehnout na to, že dosáhne požadovaného publika a bude mít vliv.

O autorovi článku si popovídáme o chvíli.

Napsání blogového příspěvku zahrnuje kromě psaní mnoho dalších kroků. Podívejme se, jak vám nástroje jako ChatSonic a Writesonic od ChatGPT mohou pomoci s tvorbou obsahu.

Kromě toho, zde jsou 5 nejlepších alternativ k ChatGPT pro psaní, které byste rozhodně měli vyzkoušet.

Jak psát blog s využitím pokročilého ChatSonic + Writesonic s vzhledem podobným ChatGPT

Přinášíme vám nejlepší kombinaci vůbec, ChatSonic + Writesonic, která vám umožní psát kompletní blogové příspěvky během chvilky. Zatímco ChatSonic, podobně jako ChatGPT, vám může dát skvělé nápady a obrysy obsahu, Writesonic může zvládnout zbytek těžkého zvedání, jako je psaní plnohodnotných blogových příspěvků, parafrázování, shrnutí a reoptimalizace textu s klíčovými slovy. Seznam je nekonečný.

Tento příspěvek na blogu vás provede každým krokem psaní dokonalého dlouhého blogového příspěvku s použitím nejlepší alternativy ChatGPT pro tvorbu obsahu - ChatSonic a Writesonic.

Krok 1 - Výzkum klíčových slov (ChatSonic)

Pokud chcete mít svůj blog spuštěný v co nejkratším čase, pak je výzkum klíčových slov jeden z důležitých kroků. Psaní o náhodných tématech bez strategie klíčových slov vás může dostat nikam.

Identifikace správných klíčových slov, která se mají začít zaměřovat, může být velmi složitá úloha. Bloggeři a firmy používají nástroje pro výzkum klíčových slov jako Ahrefs, SEMrush a Moz, které jsou drahé a zabírají většinu času při hledání správných klíčových slov.

Můžete si připravit seznam klíčových slov pro svůj blog pomocí nástrojů podobných ChatGPT, jako je ChatSonic.

Rozumět tomu, jak používat ChatGPT pro blogování, vám může pomoci vydělat peníze s ChatGPT.

Požádali jsme společnost ChatSonic, aby nám navrhla klíčová slova související s psaním umělé inteligencí, která jsou snadno zařaditelná pro nový blog.

Z výše uvedeného seznamu jsme si zvolili „software pro psaní s využitím umělé inteligence“ a požádali jsme společnost ChatSonic o seznamy a návody typu Jak na to pro příspěvky na blogu.

Po tom, co jsme si prohlédli „7 tipů pro optimalizaci obsahu pomocí psaní softwaru AI“, pomohla nám společnost ChatSonic s hledáním více relevantních klíčových slov, na která bychom se měli zaměřit.

Ta-da!

Nyní máme nápad na blogový příspěvek s hlavními a vedlejšími klíčovými slovy, která zahrneme do blogu.

Naučte se psát ChatGPT podněty nebo použijte ChatGPT SEO podněty k dalšímu zkoumání.

Krok 2 - Analýza mezery konkurence (ChatSonic)

Nemusíte být první, kdo píše na dané téma. V našem příkladu na 'AI zapisovací software' je již dostatek obsahu publikováno týkající se optimalizace obsahu pomocí AI zapisovacího softwaru.

Rozumění klíčovým slovům, kvalitě obsahu a odkazům na konkurenty je zásadní pro to, aby se váš článek umístil na první stránce výsledků vyhledávání.

Abyste toho dosáhli, musíte každý nejvyšší blog přečíst ručně (zní to obdivuhodně, že ano?). Také byste používali nástroje pro výzkum klíčových slov jako Ahrefs, abyste pochopili klíčová slova a zpětné odkazy, na kterých konkurenti mají hodnocení.

Tak jsme to udělali snadné a zábavné pomocí podobného AI chatbota jako ChatGPT - ChatSonic.

ChatSonic vám může pomoci s analýzou konkurence. Učinili jsme analýzu mezery mezi konkurenty snadnou tím, že jsme požádali o sestavení seznamu klíčových slov a podtémat, které blogy s nejvyšším hodnocením pokrývají.

A hurá! Během jedné minuty získáte analýzu mezery vašich konkurentů, stačí se ChatSonic zeptat několika otázek. Představte si, kolik času ušetříte při prohledávání internetu 😰

Krok 3 - Výzkum obsahu (ChatSonic)

Výzkum obsahu je klíčový při psaní blogu, protože vám pomáhá pochopit, jaká témata zajímají vaše publikum, jaké otázky mají a jaké informace hledají. Tyto informace lze pak využít k vytváření relevantního, zapojivého a cenného obsahu pro vaše čtenáře.

Ale toto může být dlouhý proces, závislý na tématu blogu. Budete muset hledat zdroje jako jsou zprávy, bílé knihy, autoritativní blogy a cokoli jiného, co najdete.

Pomocí Chatsonicu můžete získat požadované informace z jakéhokoliv zdroje. Nemusíte ztrácet čas čtením celého blogu nebo zprávy k pochopení toho. Chatsonic shrne a představí informace, které potřebujete. Pokud si přejete, k odpovědím také připojí odkazy na reference.

Chatsonic je více než jen text a generuje obrázky pomocí AI, které mohou zvýraznit váš obsah.

Krok 4 - Nápady na téma (ChatSonic)

Seděli jste klidně s vaším notebookem a snažili se vypsat všechny nápady na témata, ale bohužel se vám žádný nezdá přitažlivý nebo smysluplný.

Také jste zkoušeli různé generátory témat, abyste našli to správné téma pro svůj blog. Ale vše, co jste našli, jsou obecné a irelevantní nápady na témata. Není to překvapivé, protože generátor témat nemá kontext ohledně vašeho psaní.

Někteří bloggeři si poznamenávají jakýkoli nápad, který dostanou uprostřed dne. To zní jako dobrý nápad, avšak bude to spousta práce. Pokud zapomenete poznamenat téma nápadu, bude navždy pryč.

Proč je generování nápadů na tématy tak obtížné?

Jelikož vaše schopnosti číst, znát a pamatovat jsou jako člověka omezené. I když stroje mohou pomoci, generátory témat nejsou dost inteligentní.

Ale přesto Chatsonic jako alternativa k ChatGPT může generovat zapojivé návrhy témat během několika sekund.

Toto jsou některé pěkné nápady na téma vygenerované Chatsonicem bez problémů a stojí za to na ně psát.

Krok 5 - Náčrt blogu (ChatSonic)

O čem bych měl psát v blogu? Jak dlouhý by měl být? Kolik subtitulků bych měl použít? Jak mohu udržet tok obsahu až do konce?

Toto jsou další otázky, které se vynoří v hlavě každého spisovatele po dokončení tématu blogového příspěvku. Nicméně výpis klíčových slov získaných během procesu výzkumu lze snadno použít k vytvoření nástinu blogu.

Budeme používat naše původní příklad, „7 tipů pro optimalizaci obsahu s pomocí AI psaní software“ hledanými frázemi.

Můžete také doladit nástin blogu přidáním dalších klíčových slov, která pomohou příspěvku dosáhnout vyššího hodnocení.

Krok 6 - Dlouhý článek / blogový příspěvek - (Writesonic - Generátor článků)

Zde přichází nejtěžší část, kde většina spisovatelů tráví čas hledáním na prázdnou obrazovku, což je obecně známo jako syndrom blokace spisovatele nebo syndrom prázdné stránky.

Zkušení spisovatelé jako je Stephen King říkají: „Čtení je jediný způsob, jak se stát lepším spisovatelem a překonat nepřekonatelný blok“

Máme pro Vás lepší řešení. Použijte AI článkového pisára Writesonic, který vytváří dlouhý obsah pod minutu. Stačí přidat téma a můžete generovat SEO optimalizovaný blog o délce až 2000 slov. Je to tak jednoduché 😄

Nejprve se přihlaste do svého účtu Writesonic, pokud jste tak ještě neučinili, a vyberte z knihovny Writesonic nástroj Article Writer 4.0.

První krok: Znát klíčová slova pro téma, o kterém chcete psát. Zadejte téma blogového příspěvku. Klíčová slova můžete buďto hledat zde, nebo zadejte klíčová slova, která jste vygenerovali z ChatSonic.

Druhý krok: Nyní, když máte seznam klíčových slov pro svůj nápad, Pomocník na psaní článků Writesonic vám poskytne také několik návrhů na téma. Můžete vložit tón hlasu, pohled a CTA, což vám pomůže s přesně tím, co hledáte.

Třetí krok: Výběr nadpisu - Writesonic vytvoří stručný obsah na základě vašich vstupů. Můžete použít ten vygenerovaný pomocí Writesonického článkového generátoru. Nebo upravit ten, který byl vygenerován pomocí ChatSonicu.

Krok čtyři: Po vybrání kontury budete mít hotový článek včetně webového banneru během méně než minuty. (Připojili jsme video pro vaši referenci, jak to vypadá)

Později můžete upravit generovaný článek pomocí Google Docs podobného editoru Writesonic - Sonic Editoru.

Tak a máte to! Máte plnohodnotný dlouhý blogový příspěvek, který je optimalizován pro vyhledávače. Ale abychom si byli jistí, že blog bude na první stránce výsledků, zkontrolujme to pomocí nástroje Surfer.

Ano! Writesonic je integrován se Surferem.

Generátory obsahu Writesonic AI spolupracují perfektně s dvěma z nejlepších nástrojů pro SEO, a to Surferem a Semrushem. Snadno můžete objevit nová klíčová slova relevantní pro váš trh díky jejich návrhům klíčových slov. Navíc můžete vidět, která klíčová slova získávají nejvíce provozu a získat představu o tom, jakou hustotu klíčových slov potřebujete pro to, aby váš obsah dobře umístil na výsledních stránkách vyhledávačů.

I když Writesonic může zvládnout veškerou těžkou práci s výzkumem informací a nápady brainstormingu za vás, nemůže nahradit autory. Může je pouze doplňovat zvýšením produktivity a pomoci jim s prvními návrhy.

Zjistěte, jak můžete zvyšovat produktivitu s těmito alternativami ChatGPT.

Krok 7 - Optimalizace SEO na stránce (Writesonic)

Zahrnutí relevantních klíčových slov do blogového článku je jen polovina příběhu optimalizace pro vyhledávače. Zatímco je důležité zahrnout relevantní klíčová slova, optimalizace blogového článku vyžaduje mnohem více než jen umístění klíčových slov, jako například přidání relevantních meta tagů.

Meta tagy: Jsou to značky HTML, které poskytují informace o webové stránce pro vyhledávače a uživatele. Některé z meta tagů jsou title tagy a description tagy.

Generátor meta tagů Writesonic dokáže vytvořit vhodné SEO meta tagy pro příspěvek na blogu během sekund.

Vše, co musíte udělat, je vložit titul, popis a zaměřovací klíčové slovo do generátoru SEO meta tagů (pro blogový příspěvek).

Odkazy no follow: Pokud přidáváte externí odkazy do svého blogového příspěvku, Google sdílí autoritu vašeho webu s tímto externím webem. Tento přenos odkazové šťávy můžete zastavit pomocí tagu no-follow, který přidáte k externímu odkazu. Pro generování této značky můžete použít ChatSonic -

Kód schématu: Také známý jako schema markup, je druh mikrodat, který lze přidat do HTML stránky, aby poskytl další informace o obsahu blogu pro vyhledávače. Kód schématu zahrnuje podrobnosti jako typ obsahu, nadpis, adresu obrázku, jméno a popis autora, data publikování atd. S ChatSonicem můžete generovat kód schématu během několika sekund.

Krok 8 - Často kladené otázky pro Blogy

FAQ, zkratka pro 'Často kladené otázky' je důležitou součástí optimalizace blogového příspěvku pro vyhledávače a lidi.

  • Odpovídání na běžné otázky v několika větách zlepšuje uživatelskou zkušenost čtenáře.
  • Můžete také cílit na další klíčová slova tím, že píšete odpovědi na časté dotazy, což zvyšuje šance blogu na žebříčku.
  • Zahrnutí seznamu častých dotazů (FAQs) v blogu může podpořit čtenáře, aby se zapojili do obsahu a strávili na stránce více času.
  • Těmito otázkami a odpověďmi můžete demonstrovat své znalosti a odbornost a stanovit se jako důvěryhodná autorita v oboru.

Můžete si tuto sekci často kladených otázek buď zkontrolovat v sekci „Také se ptají lidé“ a „podobné vyhledávání“ nebo použít ChatSonic, abyste v okamžiku vytvořili seznam často kladených otázek.

Krok 9 - Plán distribuce obsahu (ChatSonic)

Rozdělení obsahu znamená dostupnost vašeho obsahu širokému publiku prostřednictvím různých kanálů a platforem. Je důležité zvýšit vaši viditelnost a dosah, což může zvýšit provoz na vašich webových stránkách, zlepšit vaše pozice v vyhledávačích a nakonec vám pomoci dosáhnout vašich marketingových cílů.

Jedním z nejjednodušších způsobů je propojování blogových příspěvků, což pomáhá vašim stávajícím čtenářům objevovat nové blogové příspěvky. Běžné kanály distribuce obsahu jsou sociální média, zapojení se do trending příspěvků, emailový marketing, sdílení a označování na sociálních sítích atd.

Chatsonic vám může pomoci s vytvořením různých strategií distribuce obsahu.

Krok 10 - Strategie zpětných odkazů (ChatSonic)

Získávání odkazů z jiných webových stránek, které směřují na vaši webovou stránku, se nazývá strategie získávání zpětných odkazů. Tyto odkazy se nazývají "zpětné odkazy", protože odkazují na vaši stránku.

Zpětné odkazy pomáhají zlepšit vaše umístění ve vyhledávačích. Vyhledávače jako Google používají zpětné odkazy jako způsob měření autority a důvěryhodnosti webové stránky. Pokud máte mnoho kvalitních zpětných odkazů směřujících na vaše stránky, vyhledávače vidí vaše stránky jako cennější a důvěryhodnější, což vede k vyššímu umístění ve vyhledávačích a zvýšené viditelnosti.

Pokud nevytvoříte zpětné odkazy, mohou trpět vaše pořadí ve vyhledávači a Google nemusí považovat váš web za důvěryhodný. To může omezit množství návštěvnosti a potenciálních možností pro váš web.

ChatSonic může poskytnout nejlepší stránky k získání zpětných odkazů na základě klíčových slov. Také může navrhnout tipy a doporučení, jak budovat vztahy s ostatními webovými stránkami a kultivovat zpětné odkazy pomocí outreachu, spolupráce a dalších taktik.

Krok 11 - Příspěvky na sociálních sítích (ChatSonic + Writesonic)

Sociální média jsou nejlepší strategií pro rychlou pozornost a zapojení. Ale v posledních několika letech se stali velmi soutěživými. Jediným způsobem, jak vyhrát hru na sociálních médiích, je vytvořit kvalitní obsah ve velkém množství.

Primárními platformami sociálních médií jsou Instagram, LinkedIn a Twitter. Hodnotové videa a vtipné memy se na Instagramu osvědčují, zatímco LinkedIn má rád příběhy. Zapojení publika pomocí případových studií na základě příběhů může raketově růst, např. 'Jak jsme vzrostli 10x v tomto čtvrtletí?'.

Zatímco Twitter je místem pro diskuse založené na hodnotách a sarkastické krátké tweety.

ChatSonic ti může pomoci vyvíjet nápady na obsah a vytvářet kalendář obsahu, Writesonic tyto nápady vyvíjí do infotainmentových příspěvků pro sociální média.

Writesonic disponuje individuálními funkcemi pro tvorbu obsahu na sociálních médiích jako je generátor popisků pro Instagram, generátor příspěvků pro LinkedIn a generátor tweetů. Podobně máme také funkce pro Tiktok a další trendové sociální platformy.

Zde je příklad, jak můžete generovat Twitterovou vlákno zadáním tématu 'Jak umělá inteligence může zlepšit marketing na sociálních sítích' do nástroje na generování Twitterových vláken od Writesonic.

Chatsonic zjednodušil vytváření příspěvků na blogu tím, že zautomatizoval každý krok od výzkumu přes tvorbu obsahu a distribuci až po propagaci. A aby to bylo ještě lepší, Chatsonic Vám může také pomoci s marketingovými strategiemi.

Zvědavý na to, co vše Chatsonic dokáže? Může Vám pomoci najít dobře placenou práci, spravovat vaše finance a mnoho dalšího.

Vyzkoušejte naše 110+ příkladů pro ChatGPT a zažijte sílu Chatsonic.

Tedy, ChatSonic je ChatGPT pro tvorbu obsahu

Napsání blogu může být nekonečným úkolem, s mnoha věcmi, které je třeba dát do pořádku před zveřejněním. Musíte udělat výzkum, vymyslet skvělý nápad, napsat to všechno a potom zjistit, jak získat čtenáře. Je to hodně práce!

Ale náš úžasný duet, ChatSonic + WriteSonic, nejen usnadní psaní vašeho blogu, ale také vám pomůže vyvinout plán distribuce, marketingové strategie a mnoho dalšího pro získání co největší pozornosti pro váš blog nebo obsah.

Pokud chcete zjednodušit proces tvorby obsahu a dát vašemu blogu nejlepší šanci na úspěch, vyzkoušejte ChatSonic a Writesonic.

Související články

Zobrazit více >>