ChatGPT se právě stal nejrychleji rostoucí aplikací všech dob.

obraz1.jpg

AI ChatGPT představuje překvapivý hit, který dokáže dokonce zmást Google z důvodu jeho rychle rostoucí popularity - a nyní analytici švýcarské banky UBS tvrdí, že se jedná o nejrychleji rostoucí spotřebitelskou aplikaci v historii.

Analýza společnosti UBS odhaduje, že v lednu měla ChatGPT 100 milionů aktivních uživatelů, následujících po jeho spuštění před dvěma měsíci koncem listopadu. Jeden milion uživatelů přitáhlo již během jednoho týdne.

Také: Nejlepší AI chatboti: ChatGPT a další zábavné alternativy, které můžete vyzkoušet

Jak uvádí Reuters, růst ChatGPT je mnohem rychlejší než devět měsíců, které potřeboval TikTok k dosažení 100 milionů uživatelů a dvou a půl roku, který Instagram potřeboval. V době, kdy byla webová stránka v rané fázi, trvalo společnostem Google a Facebook každé pět let, než dosáhly 100 milionů uživatelů.

Když se však zeptáte ChatGPT, nesouhlasí s označením jako „aplikace“ a tvrdí, že je to ve skutečnosti model strojového učení.

"Je ChatGPT nejrychleji rostoucí aplikace v historii?" zeptali jsme se.

"Ne, jazykový model GPT-3 od společnosti OpenAI, který pohání ChatGPT, není aplikace, ale strojový učící se model navržený k generování lidského textu na základě poskytnutého vstupu. GPT-3 byl široce uznán jako jeden z největších a nejvyspělejších jazykových modelů dosud, ale není to aplikace a neměl již změřený uživatelský růst."

Microsoft, který minulý měsíc výrazně investoval do společnosti OpenAI, začal implementovat GPT-3 do svých produktů. Například GPT-3.5 podporuje několik inteligentních funkcí v novém doplňku Teams Premium Microsoft 365.

Microsoft také spustil: službu Azure OpenAI, která poskytuje vývojářům přístup k GPT-3.5; AI DALL-E 2, která generuje obrázky z běžných popisů; a Codex, založený na GPT-3, základ pro službu spárovaného programování Copilot v GitHubu.

Tento týden spustil OpenAI předplatné jejich nástroje - ChatGPT Plus pro ty, kdo chtějí tento nástroj používat i v době, kdy je plně vytížen. Placená služba je k dispozici zákazníkům v USA za 20 dolarů měsíčně.

Google údajně závodí s adaptací vyhledávání a pravděpodobně i dalších produktů na ChatGPT. Společnost testuje chatbota s názvem Učeň Bard s podobnými schopnostmi, avšak vestavěným s vyhledáváním. Microsoft plánuje prý na druhé straně využít ChatGPT k vylepšení služby Bing.

Nicméně šéf Meta AI Yann LeCun nedávno poznamenal, že základní techniky ChatGPT nejsou „zvláště inovativní“, protože se značně spoléhají na technologii Transformer vyvinutou společností Google.

Také: Redaktoři prestižního vědeckého časopisu uvedli, že ChatGPT "chybělo hloubky a náhledu"

"Nekritizuji práci OpenAI ani jejich tvrzení. Snažím se spíš opravit *vnímání* ze strany veřejnosti a médií, kteří vidí ChatGPT jako neuvěřitelný nový, inovativní a unikátní technologický průlom, který je daleko před ostatními," uvedl Le Cun v odpovědi.

Meta a Google také vyvinuli chatboty, ale nevystavili je světu tak, jak to OpenAI udělalo s ChatGPT. LeCun zveřejnil graf AI výstupu výzkumu, na kterém byly Google a Microsoft nahoře a OpenAI dole, poznamenal: "Data o intelektuálním přínosu k AI od různých výzkumných organizací. Některé organizace publikují znalosti a open-source kód pro celý svět k použití. Jiné ho pouze konzumují."

ChatGPT uvolnil/a bezplatnou aplikaci pro iPhone. Splňuje to očekávání?

Všechny vaše oblíbené funkce ChatGPT jsou nyní k dispozici na dlani vaší ruky. Zde jsou naše první dojmy.

Od svého uvedení na trh na konci listopadu, ChatGPT sklidil úspěch po celém světě. Jeho pokročilé funkce, jako je kódování a psaní, jej učinily nedílnou součástí každodenní pracovní rutiny lidí.

Nyní bude jeho začlenění do vašeho každodenního života ještě jednodušší.

Také: OpenAI právě vydalo oficiální aplikaci ChatGPT pro iPhone

V čtvrtek vydala společnost OpenAI aplikaci ChatGPT pro iOS, která by měla obsahovat stejné funkce jako desktopová verze, včetně okamžitých odpovědí na jakoukoli otázku, kterou jí řeknete.

Mimo desktopy nabízí tato aplikace technologii Whisper od OpenAI, open source rozpoznávání řeči, což umožňuje hlasové povely v aplikaci.

Aplikace, která přišla jen několik dní poté, co Microsoft představil svůj vlastní widget Bing Chat, je zdarma a již je k dispozici ke stažení přes App Store.

Také: 6 škodlivých způsobů, jak lze ChatGPT použít

Tak splňuje očekávání? Stáhli jsme aplikaci, abychom to pro Vás zjistili.

Stažení aplikace

Pokud jste uživatel iPhonu s iOS 16.1 nebo novější verzí, můžete si stáhnout aplikaci kliknutím na tento odkaz aplikace, který vás přesměruje do App Store.

Dbejte pozor, že pokud do obchodu s aplikacemi pouze napíšete název aplikace, ChatGPT od OpenAI se nezobrazí. Namísto toho se setkáte s aplikacemi, které se snaží napodobovat ChatGPT, což nedoporučujeme stáhnout.

Začínáme 

Po stažení aplikace budete vyzváni k přihlášení do svého účtu OpenAI. Pokud ještě účet nemáte, můžete si ho snadno vytvořit v aplikaci.

Po přihlášení jste připraveni začít chatovat.

Praktická práce s aplikací

obrazek3.jpg

Rozhraní aplikace je elegantní a má rozložení, které připomíná aplikaci Messages, kterou používáme k odesílání textů na iPhonu.

Stejně jako začnete konverzaci s přítelem pomocí textové zprávy, můžete napsat dotaz a poslat ho ChatGPT.

Prvním dotazem, který jsem chatbotu položil(a), byl: "Můžeš mi napsat e-mail, ve kterém informuji šéfa, že se nemohu dostavit z důvodu nemoci?".

Také: Jak používat ChatGPT k vytvoření životopisu

Odpověď byla vygenerována rychle a měla stejnou kvalitu výstupu jako na desktopu, jak je vidět na fotografiích výše. E-mail obsahuje úvod, tělo a závěr, které mohu zkopírovat a vložit do e-mailu.

Pak jsem otestoval(a) největší rozlišovací funkci aplikace, hlasový vstup. S touto funkcí mohou uživatelé kliknout na ikonu zvukové vlny, umístěnou na stejném místě jako tlačítko mikrofonu v aplikaci Messages, a říci ChatGPT verbální pokyn.

Verbálně jsem požádal ChatGPT: "Můžeš mi napsat text říkající mé nejlepší kamarádce, že bych ji rád potkal na večeři v nové restauraci, kterou navrhla?"

Také: Jak psát lepší otázky pro ChatGPT

Mému překvapení ChatGPT dokonale přepsal to, co jsem řekl. Protože chatbot měl všechna slova správně, zadával jsem zprávu bez jakýchkoli úprav. Jako obvykle chatbot vygeneroval požadovaný text během několika sekund.

Ahoj [Jméno přítele]! Doufám, že Ti jde dobře. Chtěl/a bych Ti sdělit, že se těším, až se s Tebou setkám večeři v nové restauraci, kterou jsi navrhl/a. Zní to jako skvělé místo a moc se těším, až to společně vyzkoušíme. Kdy by pro Tebe byl dobrý den? Pojďme si pokecat a vychutnat si nějaké vynikající jídlo!

Těšíme se na brzké vidění.

obrázek4.jpg

Nakonec, abych se ujistil, že jsem pokryl všechny základy, zeptal jsem se aplikace ChatGPT na základní otázku kódování, abych viděl, jak si vedla.

Dále: Jak používat ChatGPT k psaní kódu

Já jsem požádal/a a okamžitě jsem dostal/a odpověď: "Napiš funkci, která najde druhý největší prvek v poli". Byl/a jsem nervózní, jak se kód zobrazí na malé obrazovce telefonu, ale byl jasný a problém jsem neměl/a.

obrázek2.jpg

Měli byste používat aplikaci nebo desktopovou verzi?

Obě aplikace a desktopová verze plní stejné úkoly a mohou nabízet stejnou podporu. Nakonec záleží na tom, pro co používáte ChatGPT v běžném životě.

Pokud používáte ChatGPT na telefonu pro činnosti jako psaní textových zpráv, e-mailů nebo titulků, doporučuji si stáhnout aplikaci.

Také: Nejlepší AI chatboti

Pokud používáte ChatGPT pro pomoc s činnostmi, které primárně provádíte na svém počítači, jako je kódování nebo psaní dlouhých próz, doporučuji se držet desktopové verze.

Nicméně, nemusíte si vybírat pouze jedno. Pokud často používáte ChatGPT, můj nejlepší tip je používat jak aplikaci, tak desktopovou verzi. Protože obě jsou propojeny s vaším účtem OpenAI, budete moci přistupovat ke svým konverzacím s ChatGPT na všech svých přihlášených zařízeních, což usnadní přepínání tam a zpět.

Nenechte se oklamat falešnými aplikacemi ChatGPT: Co hledat

ChatGPT je divoce populární AI chatbot a podvodníci se snaží z toho těžit - a z vás také.

Jestliže jste fanouškem ChatGPT a jeho funkcí, pravděpodobně Vás zajímá, zda existuje mobilní aplikace, kterou si můžete stáhnout pro chatování s chatbotem na cestách. No - existuje, ale zatím je k dispozici pouze v USA na iOS.

Také: OpenAI vydalo zdarma aplikaci ChatGPT pro iPhone. Splňuje to očekávání?

Ale někteří lidé mají potíže najít oficiální aplikaci ChatGPT společnosti OpenAI v App Store, což způsobuje, že jsou viditelnější pochybné a podvodné aplikace ke stažení. Většina aplikací v App Store, které tvrdí, že používají technologii OpenAI, která pohání ChatGPT, není legit a vaše osobní informace by mohla být ohrožena.

Také: Jak použít ChatGPT ve vašem prohlížeči s správnými rozšířeními

Podvodné aplikace vás požádají o zbytečné informace a oprávnění, po stažení na váš zařízení nainstalují malware nebo vás oklamou, abyste zaplatili spoustu peněz za zbytečné předplatné. Zde jsou některé tipy, jak zabránit stažení aplikace s škodlivými úmysly.

1. Zkontrolujte oprávnění aplikace

Některé z těchto aplikací představují riziko pro soukromí, protože oprávnění aplikace zasahují do oblastí, které jsou pro účel aplikace zbytečné.

Před stažením aplikace, která tvrdí, že je ChatGPT-podobná, zkontrolujte její oprávnění k aplikaci. Existuje dobrý důvod, proč chatbot potřebuje přístup k vašim kontaktům?

2. Dvakrát zkontrolujte vývojáře

OpenAI je vývojářem ChatGPT. Takže jakékoli jiné chatbot aplikace na App Store a všechny chatbot aplikace na Google Play Store jsou produkty jiných vývojářů.

Také: Nejlepší AI chatboti

Měli byste si zkontrolovat profil vývojáře v App Store, abyste zjistili, jaké další aplikace jsou za ním zodpovědné, a získali více informací o jeho společnosti. Pokud aplikace tvrdí, že je ChatGPT a vývojář není OpenAI, taková aplikace není ChatGPT.

3. Zkontrolujte recenze

Stejně jako u většiny recenzí, recenze chválící aplikaci budou nahoře v sekci recenzí, což vám dává představu, že si většina lidí aplikaci užívá. Nicméně mnoho tvůrců falešných aplikací platí za pozitivní recenze aplikace.

Také: Jak jsem svedl ChatGPT k lhaní

Někdy má aplikace stovky recenzí s pěti hvězdičkami a po rychlém pohledu na recenze jste přesvědčeni, že aplikace stojí za instalaci. Ujistěte se, že si přečtete také recenze s jednou nebo dvěma hvězdičkami, protože tyto bývají nejupřímnější.

Několik příkladů

Na App Store je k dispozici aplikace s názvem ChatOn, která tvrdí, že je poháněna ChatGPT a GPT-4. Z přibližně 19 000 recenzí má průměrné hodnocení čtyři a půl hvězdiček. Nicméně mnoho z jednohvězdičkových recenzí se stěžuje na drahé předplatné a na to, že uživatelé musí koupit předplatné po jednom bezplatném rozhovoru s chatbotem.

Také: Zeptal jsem se ChatGPT, Bing a Barda, co je trápí. Umělá inteligence od Googlu na mě zaútočila jako Terminator

Další aplikace, Genie, tvrdí také, že běží na ChatGPT a GPT-4. Ale uživatelé říkají, že chatbot často halucinuje, což je situace, kdy chatbot odpovídá nesprávnými informacemi. Jiní uživatelé se stěžují, že měli potíže s rušením předplatného, které se přitom platí týdně kreditní kartou.

OpenAI ChatGPT, Google Bard a Microsoft Bing Chat jsou všechny zdarma dostupné na webu. Pro vyhnutí se placení týdenního či měsíčního poplatku zvažte používání této bezplatné a bezpečné aplikace v prohlížeči Safari nebo Chrome.

OpenAI právě vydala oficiální aplikaci ChatGPT pro iPhone

Bezplatná aplikace pro iOS vám umožní mluvit své dotazy pomocí rozpoznávání řeči a synchronizuje historii vašich ChatGPT zařízení.

Uživatelé ChatGPT, kteří hledali oficiální mobilní aplikaci, ji nyní mohou získat díky OpenAI, který dnes spustil aplikaci pro iOS pro svůj populární AI chatbot. Navržena jak pro bezplatné uživatele ChatGPT, tak pro placené Plus předplatitele, aplikace poskytuje stejné funkce jako webová stránka, umožňující vstupovat vaše požadavky a podněty a obdržet výměnou informace generované umělou inteligencí. Mobilní aplikace však také nabízí několik dalších výhod.

Pomocí open-source systému rozpoznávání řeči Whisper od OpenAI vám aplikace umožní mluvit své dotazy namísto toho, abyste je zadávali klepáním na klávesnici. Aplikace také synchronizuje historii vašich chatů mezi vaším počítačem a mobilním zařízením, abyste mohli navázat předchozí konverzaci. Ti z vás s placeným předplatným ChatGPT Plus mohou aplikaci také používat k získání předčasného přístupu k novým funkcím a využít GPT-4 s jeho vylepšenými schopnostmi.

OpenAI se chlubilo aplikací, která nabízí různé funkce, včetně okamžitých odpovědí, které se snaží poskytnout přesné informace bez zatížení reklamami, přizpůsobených rad na specifická témata a zájmy, tvůrčí inspirace pro generování obsahu, odborných podnětů, které vám pomohou s komplexními myšlenkami a technickými tématy a, možností učení, které vám pomohou prozkoumat nové jazyky a další oblasti.

Podle společnosti OpenAI se spuštění nové aplikace rozběhlo v USA a v následujících týdnech se rozšíří do dalších zemí. A co uživatelé Androidu? Společnost naznačila, že verze mobilní aplikace pro Android je brzy k dispozici.

Chcete-li aplikaci stáhnout na svůj iPhone, stáhněte si ji z App Store od společnosti Apple. Po otevření aplikace se přihlaste ke svému účtu ChatGPT nebo klepnutím na tlačítko "Registrovat se", pokud ještě nemáte účet. Na hlavní obrazovce pak můžete zadat nebo načíst svůj dotaz do pole "Zpráva" a počkat na odpověď. Ikona s výpustkami nahoře zobrazuje menu s možnostmi přejmenovat nebo smazat chat, přistupovat k historii vašich chatů, začít nový chat a upravit nastavení aplikace.

Související články

Zobrazit více >>